A lakossági tiltakozás elérte célját, nem épül torony a Tókertben


2010-05-27 21:02:50  | cikk:  | 


Több mint 2 órás volt az a lakossági fórum, amelyet május 19-én tartottak a Tókertben. A téma a Munkácsy Iskola sporttelepén felépíteni tervezett, az egyik telekommunikációs cég  mobiltelefon-hálózatának működtetéséhez szükséges bázisállomás volt. Heves lakossági tiltakozás nyilvánult meg az építési szándék ellen, az emberek az esetleges egészségkárosító hatásokról, a 40 méter magas acélszerkezetű torony környezetromboló hatásáról, az építmény  meglétének következtében fellépő ingatlanár-csökkenésről beszéltek. A fórumot dr. Kontrát Károly, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője hívta össze annak érdekében, hogy megismerjék a lakosság véleményét és tájékoztassák a környéken élőket a tervezett beruházásról. A fórumon jelen volt a dr. Áldozó Tamás alpolgármester, a Polgármesteri Hivatal jegyzője, a műszaki osztály vezetője és az ÁNTSZ képviselői is. Az elhangzottak alapján a tiltakozók abban maradtak, hogy minden rendelkezésükre álló lehetőséggel élni fognak azért, hogy az átjátszó torony környékükön ne épülhessen meg.
„A lakossági fórumon tapasztaltak  illetve az azóta történt beszélgetések alapján arra jutottam, az önkormányzat - megbeszélve a kezelővel, tehát a Városgondnoksággal és és az iskolával - nem ad használati engedélyt erre a berendezésre.” - jelentette ma be dr. Kovács Zoltán, Pápa polgármestere. „Nem kívánunk a lakosság jónéhány tagjával vitába szállni, hiszen több százan gondolják úgy hogy ez nem helyes irány, meghajlunk ezeknek az embereknek az akarata előtt.” - hangzott el a bejelentésben. Dr. Kovács Zoltán hangsúlyozta, hogy az engedélyezési eljárásban a Polgármesteri Hivatal jogszerűen járt el,  a mostani döntés hátterében az erőteljesen megnyilvánuló lakossági érdekek állnak, és felhívta a figyelmet arra, hogy a mobilkommunikációs szolgáltatás be fog szűkülni ezen a területen, az internethasználat nem fog fejlődni. A város polgármestere arra is rámutatott, hogy bár  az önkormányzat kivonul az ügyből, a torony még megépülhet, nem önkormányzati szférában. „Akár úgy, hogy a cég vásárol ehhez ingatlant, akár úgy, valaki megengedi telkén a  használati jogot. „
A mobilszolgáltató cég, a Magyar Telecom egyébként azért választotta a a torony eredetileg tervezett helyszínéül a sporttelepet, mert – mérési adataik szerint - annak környéke a leggyengébb lefedettséggel rendelkező városrész Pápán.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet