Melyiket a kilenc közül?


2018-12-13 20:23:26  | cikk: ha  | 


Melyiket a kilenc közül? főképe
Mindenható-e a pénz? Minden megvásárolható, vagy vannak nem megfizethető dolgok? Ezeket a kérdéseket veti fel többek közt Jókai Mór Melyiket a kilenc közül? című története, melyet a Múzsák Társulat előadásában láthatott a fiatal pápai közönség az ifjúsági bérletben. A darabot a Jókai-emlékévhez kapcsolódva válogatták be a szervezők a sorozatba.


A Pesti Magyar Színiakadémián végzett Tövispataki Beáta, Endrődi Ágnes és Harcsik Róbert voltak a Múzsák Társulat alapítói, s aztán később többen is csatlakoztak a csapathoz. Főként zenés darabokkal lépnek színre, s ezekben nagy létszámú gyermekgárdát szerepeltetnek. A fiatalok számára tehetséggondozó kurzusokat, nyári táborokat is szerveznek, hisz az ifjú színészeknek is tisztában kell lenniük a színészeti alapismeretekkel.


A Melyiket a kilenc közül? egy, már több éve repertoáron tartott darab, mely így karácsony táján különösen népszerű. Jókai Mór megható karácsonyi történetének főszereplője egy szegény, özvegy csizmadia, aki Pest városában egyedül neveli kilenc apró gyermekét. Közelükben lakik egy gazdag, magányos úr, aki azt kéri tőle, hogy adja neki egyik gyermekét, aki így jómódban élhet. Nehéz döntéshozatal előtt áll a csizmadia: melyik kedves gyermekét adja oda a kilenc közül?


A gazdag urat játszó Gyurity István elmondta, hogy nagyon jó a gyerekekel együtt dolgozni a színpadon, frisseséget és vidámságot csempésznek a játékba. A Jókai-történetet nagyon szereti, mert az számára a karácsony igazi értelméről, a családról, a szeretetről szól. A János mestert megszemélyesítő Lőrincz Sándor is hasonlóan érez, és reméli, hogy ez a darab elgondolkodtatja a gyerekeket, hogy nem a drága ajándék teszi széppé a karácsonyt, hanem az, hogy egy családból senki nem nélkülözhető, ott mindenki fontos és össszetartozik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-06-25 14:50:49

A Bosszúállók lett a Fesztivál padja program győztese


ajánlott cikk főképe

2019-04-24 13:42:59

Sikeres volt a német szépkiejtési verseny


ajánlott cikk főképe

2019-07-08 12:47:53

Módosították a 2019. évi gazdálkodásról szóló határozatot a PVCNÖ tagjai


ajánlott cikk főképe

2019-03-30 19:43:33

A Kékfestő Múzeumban éjszakáztak


PÁPA időjárás