Mesejáték a biztonságos közlekedésért


2018-12-17 13:56:23  | cikk:  | 


Mesejáték a biztonságos közlekedésért főképe
A pápai rendőrök közlekedési szabályokkal tarkított mesejátékkal lepték meg a nemesszalóki kisdiákokat.

A Pápai Rendőrkapitányság - a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi és Koordinációs Munkacsoportja támogatásával - 2018. december 15-én a helyi kultúrházban egy baleset-megelőzési témájú mese előadással ajándékozta meg a Nemesszalóki Általános Iskola alsó tagozatos diákjait és a térségben élő roma nemzetiségű gyermekeket. A pápai Dé-Mol színtársulat Zanzafix születésnapja című mesejátéka számos olyan közlekedési szabályt érintett, amelyet egy kisdiáknak ismerni kell a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés érdekében. Az előadás alatt a gyermekek átismételhették az úttesten történő biztonságos átkelés szabályait, megismerkedhettek a kerékpár kötelező tartozékaival, a láthatósági mellény szerepével, továbbá szóba kerültek a vasúti átjárón történő átkelés szabályai, valamint a biztonsági öv és a gyermekülés használatának fontossága is.

Az előadás végeztével minden gyermek egy fényvisszaverő kulcstartót kapott ajándékba a rendőröktől.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési őrizetbe vették a 31 éves helyi férfit.

A rendőrök 2019. január 22-én 10 óra körül Pápa belterületén igazoltattak egy 31 éves helyi lakost, aki az intézkedést megelőzően személygépkocsival közlekedett. A sofőrrel szemben alkalmazott...

2019-01-23 13:33:32

Eltiltás hatálya alatt, ittasan vezetett


A Pápai Rendőrkapitányság 2018. szeptember 15-én 14 óra 30 perctől toborzással, közlekedési játékokkal és rendőrautóval várja az érdeklődőket a pápai Erzsébetvárosi Napon.

A rendőrségi standnál bárki megtekintheti a rendőrautót, valamint a gyermekek közlekedési témájú kirakókkal,...

2018-09-14 11:25:03

Rendőrségi meghívó az Erzsébetvárosi Napra


ajánlott cikk főképe

2018-11-28 17:55:53

Képzés a Pápai járás polgárőreinek


A rendőrségi toborzás, valamint a „Fókuszban a biztonság” című Veszprém megyei bűnmegelőzési program keretében 2018. november 22-én 15 órától 16 óráig a pápai Jókai Mór Városi Könyvtárban (Pápa, Fapiac tér 14.) várja az érdeklődőket a Pápai Rendőrkapitányság.

A rendőrség...

2018-11-20 12:06:44

Toborzás és prevenció a könyvtárban