Mesejáték a biztonságos közlekedésért


2018-12-17 13:56:23  | cikk:  | 


Mesejáték a biztonságos közlekedésért főképe
A pápai rendőrök közlekedési szabályokkal tarkított mesejátékkal lepték meg a nemesszalóki kisdiákokat.

A Pápai Rendőrkapitányság - a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi és Koordinációs Munkacsoportja támogatásával - 2018. december 15-én a helyi kultúrházban egy baleset-megelőzési témájú mese előadással ajándékozta meg a Nemesszalóki Általános Iskola alsó tagozatos diákjait és a térségben élő roma nemzetiségű gyermekeket. A pápai Dé-Mol színtársulat Zanzafix születésnapja című mesejátéka számos olyan közlekedési szabályt érintett, amelyet egy kisdiáknak ismerni kell a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés érdekében. Az előadás alatt a gyermekek átismételhették az úttesten történő biztonságos átkelés szabályait, megismerkedhettek a kerékpár kötelező tartozékaival, a láthatósági mellény szerepével, továbbá szóba kerültek a vasúti átjárón történő átkelés szabályai, valamint a biztonsági öv és a gyermekülés használatának fontossága is.

Az előadás végeztével minden gyermek egy fényvisszaverő kulcstartót kapott ajándékba a rendőröktől.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet

Lopás vétség és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 32 éves nő ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy 32 éves pápai nő 2018. április 5-én délután az egyik helyi üzlet előtt egy mobiltelefont...

2018-12-21 13:28:10

Telefont és pénztárcát lopott


A rendőrségi toborzás, valamint a „Fókuszban a biztonság” című Veszprém megyei rendőrségi bűnmegelőzési program keretében 2019. március 12-én 10 órától 11 óráig a Pápa, Szabó Ervin utca 54. szám alatti körzeti megbízotti irodában várja az érdeklődőket a Pápai Rendőrkapitányság.

2019-03-07 16:54:00

Toborzás és prevenció Pápán


Csalás miatt indult nyomozás egy 29 éves nő ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

A sértett 2018. május 9-én értesítette a rendőrséget arról, hogy ismeretlen személy 2018. február 26-án az egyik pápai üzletben közel 300000 forint áruhitelt vett fel...

2019-03-05 08:30:05

Csalt a hitelügyintéző


ajánlott cikk főképe

2018-12-28 13:03:00

Fontos tudnivalók a pirotechnikai termékek felhasználásáról


PÁPA időjárás