Programokban tartalmas évet zártak a nemzetiségi önkormányzatok


2018-12-18 22:01:09  | cikk: Babos Petra  | 


Programokban tartalmas évet zártak a nemzetiségi önkormányzatok főképe
Elfogadta a belső ellenőrzési ütemtervet és véleményezte a helyi esélyegyenlőségi programot a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Az ülések évértékeléssel zárultak mindkét testületnél.
Pillerné Fódi Ilona, a PNNÖ elnöke elmondta, az első hagyományos rendezvény, amin minden évben részt vesznek, az a Német Önkormányzatok Gálája, amit Pécsett rendeztek meg. Nagy sikernek örvendett a szépkiejtési verseny. Szerepeltek a Magyarországi Német Zene, Tánckarok országos önkormányzat régi hangszeres gálájának találkozóján Gannán. Július 1-jén egyházmegyei találkozót szerveztek a megyei önkormányzatokkal együtt, majd jött a nemzetiségi nap. December 1-jén a JMSZK színházépületében a Christkindl kiállítást nyitották meg, majd az évet az adventi hangversennyel zárták, ami szintén nagy népszerűségnek örvendett. 2019-ben a pápai régió rendezi meg a hagyományos gálaműsort októberben.
A PVCNÖ közmeghallgatásán elmondták, 2018-ban több programot szerveztek, mint az előző években, ezek saját, illetve pályázati forrásokból valósulhattak meg.
Sándor Endre Géza elmondta, 2018-ban 4.000.000 Ft körüli összegből gazdálkodhattak, amely összeget legfőképpen programokra költötték. Kiemelt rendezvénynek tartották a Krisna-völgyi kirándulást, de voltak táborban és zarándoklaton is. Jártak Máriapócson, de elmentek Győrbe az állatkertbe és Sárvárra a Simon-Júdás vásárra is. A PVCNÖ egy-egy rendezvényén több embert is megmozgat, rendezvényeik egy részét a Csillag-házban tartják.
Mint megtudtuk, a jövő évre is gazdag programkínálat vár majd az érdeklődőkre, amiben lesznek új elemek is a régi, jól beváltak mellett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-04-26 07:30:42

Kitüntetések, beszámolók a képviselő-testületi ülésen


ajánlott cikk főképe

2019-04-28 22:15:53

Zenés Színpadok Országos Fesztiválja


ajánlott cikk főképe

2019-08-05 07:09:07

16 éves a Várkertfürdő


ajánlott cikk főképe

2019-04-17 12:57:38

Alsós matematikaverseny a Tarczyban


PÁPA időjárás