Meghitt karácsonyi koncert az Erkelben


2018-12-19 08:08:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Mike László  | 


Meghitt karácsonyi koncert az Erkelben főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy tavasszal és karácsony előtt koncerttel örvendeztetik meg a szülőket, érdeklődőket. Így történt ez a hétvégén is, amikor két teltházas hangversenyen lépett fel az iskola kórusa. A karácsonyi meghitt koncerten a Felhangok, a Minikórus, a Csengettyűsök, a Nótafa és a Tagozatos nagykórus lépett fel.
A koncert elején Heizer Zoltánné igazgatónő köszöntötte a megjelenteket.
-Különleges hangulatú időszak az advent, mely a várakozásról, a készülődésről szól, és éppen ez a készülődés az, ami megadja az ünnep rangját, súlyát. Melegség tölti el a szívünket. A családok, kis közösségek készülődnek az ünnepre. Így van ez ma is, amikor a rohanó világban megállunk egy kicsit. Lelkünket ünneplőbe öltöztetve idézzük meg a karácsonyt a világ egyik legszebb, legismertebb, egyetemes nyelvének segítségével. Ez pedig nem más, mint a zene nyelve, az együtténeklés öröme. Az ünnep hangulatában a másik emberre irányul figyelmünk, és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, akiknek boldogsága a legfontosabb számunkra. Ez a mi legemberibb értékünk. Nem a drága ajándékok jelentik a szeretetünket, hanem az, hogy önmagunkból mennyit és mit adunk a másik embernek. Márai Sándor így ír a szeretetről: „Néha azt hiszem, a szeretetre várok. Valószínűleg csillapíthatatlan ez az éhség: aki egyszer belekóstolt, holtáig ízlelni szeretné. Közben már megtudtam, hogy szeretetet kapni nem lehet, mindig csak adni kell, ez a módja. Megtudtam azt is, hogy semmi nem nehezebb, mint a szeretetet kifejezni...A szeretetnek nincs színfoka, mint a gyöngédségnek, nincs hőfoka, mint a szerelemnek. Tartalmát nem lehet szavakban közölni, ha kimondják már hazugság. A szeretetben csak élni lehet, mint a fényben vagy a levegőben”. Ebben a fényben és szeretetteljes levegőben éljünk, s minél többet juttassunk másoknak is e szeretetből. Karácsonykor ez valahogy mindig jobban sikerül - adunk és kapunk, s ezért szeretjük és várjuk mindannyian az ünnepet. Milyen szép lenne, ha az ünnep elmúltával sem halványodna el! Már csak néhány nap és a frissen sült mézeskalács és a fenyő illata keveredik a gyermekek kacajával, a csengő énekszóval, az emlékezés boldog és fájó képeivel. Engedjék meg, hogy ma átnyújtsuk Önöknek a mi ajándékunkat, a hangversenyünket, melyre oly izgatottan vár már gyerek és kolléga egyaránt- mondta az igazgatónő, majd meghitt, boldog ünnepeket és egészségben, szeretetben gazdag boldog új évet kívánt mindenkinek .
A kórusok elsősorban karácsonyi dallamokat adtak elő, amit a közönség tapssal díjazott.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-04-12 22:33:22

Fejes Sándor emlékezete


ajánlott cikk főképe

2019-07-07 23:43:28

"Egy nép addig él, míg ismeri, vállalja és továbbadja sorsát" - Holokauszt emlékünnepség a Zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2019-05-11 08:48:02

Színes produkciók a X. Tarczy-gálán


ajánlott cikk főképe

2019-05-24 13:48:48

Megváltozott a közlekedési rend


PÁPA időjárás