Téli ünnepek és népszokások a Nátuskerti oviban


2018-12-19 19:12:35  | cikk: pi-pa  | 


Téli ünnepek és népszokások a Nátuskerti oviban főképe
A Pápai Városi Óvodák Nátuskerti tagóvodájában az elmúlt hetekben több, a téli ünnepekhez és népszokásokhoz kötődő programon is részt vehettek a gyermekek, mondta el hírportálunknak Geszti Dóra, a tagóvoda vezetője.
Elsőként a Mikulás érkezésére készültek a gyerekek, majd a Kékfestő Múzeumban ismerkedtek meg a Luca-napi hagyományokkal. Ezután a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó tevékenységekkel folytatták a készülődést, verseket és énekeket tanultak és alkotó foglalkozásaik is a legnagyobb téli ünnephez kötődtek.
A karácsonyt kedden ünnepelték az óvodában. Valamennyi csoportnak saját karácsonyfája van, mely a csoportszobában várta az apróságokat, akik a sok szép, közös ajándékot, új játékokat kaptak. Kedden délelőtt az óvoda négy csoportja közös ünnepségen vett részt, melyre a Harangvirág csoport gyermekei betlehemes játékkal, az óvónők pedig rövid hangversennyel készültek. A bensőséges hangulatú ünnepség után minden gyermek visszatért a saját csoportjába, ahol felavathatták az ajándékba kapott új játékokat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-15 14:22:04

Áldozó Tamás: Új közmegegyezés kell, ami testvérnek tekint minden magyart, egy akaratnak, egy szándéknak, egy közösségnek tartja a nemzetet!


ajánlott cikk főképe

2019-01-04 16:30:32

Újabb tiltakozó akció a 83-as főúton


ajánlott cikk főképe

2019-02-13 21:17:19

272 millió forint, 57 új eszköz a kórháznak


ajánlott cikk főképe

2018-12-20 23:57:01

Ötletek környékbeli kirándulásokhoz


PÁPA időjárás