Bajnokok, példaképek


2018-12-19 20:29:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bajnokok, példaképek főképe
Több évtizedes hagyomány városunkban, hogy az év végéhez közeledve Pápa Város Önkormányzata elismerésben részesíti az adott évben a sport és a tanulmányok terén kiválóan teljesítő diákokat és felkészítőiket. A tradíció 2018-ban sem szakadt meg, a Sportcsarnokban a Jó tanuló, jó sportoló díjátadón közel 250-en vehették át jól megérdemelt jutalmukat. Az ünnepség a Tarczy Lajos Általános Iskola tanulóinak műsorával indult, akik a Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola növendékeivel kiegészülve fuvoláztak, labdás gyakorlatokat mutattak be, végül a felkészítőkkel közösen elénekelték a We are the champions című Queen dalt. A műsor után dr. Áldozó Tamás köszöntötte a diákokat, a polgármester azt mondta, fontosnak tartja, hogy minden év végén találkozzon az edzőkkel, felkészítőkkel és a szülőkkel.

- Önök mindannyian bajnokok, ezáltal példaképek, kiemelkednek egy közösségből, többet dolgoznak, szebb eredményeket érnek el, amivel biztatást adnak a többieknek - fordult a díjazottak felé a polgármester. - Tapasztalható, látható hazai és nemzetközi teljesítményekről van szó, hiszen tavaly fizikából nyert egy pápai diák nemzetközi versenyt, idén pedig földrajzból Mészáros Márton végzett dobogós helyen egy világversenyen. Mindez jó példa arra, hogy különböző iskolákból is oda lehet érni a világ tetejére, egy olyan magas szintre, ahova az oktatási rendszer képes eljuttatni egy tehetséges fiatalt. A sport terén is évek óta tudunk kiváló eredményekkel büszkélkedni, tekében és atlétikában is annak ellenére születtek kiemelkedő nemzetközi sikerek, hogy a körülmények egyelőre mostohák. Bízom benne, hogy a jövőre kezdődő beruházásoknak köszönhetően a javuló működési feltételekkel az eredmények is még jobbak lesznek. Szeretnék köszönetet mondani a pedagógusoknak, edzőknek, ők sokszor a háttérben maradnak, ezen az alkalmon azonban nekik is kijár a dicsőség.

A köszöntő után Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő közösen adta át az elismeréseket.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-02 18:47:52

Közösen mozogtak a Vajda lakótelepiek


ajánlott cikk főképe

2018-10-09 10:19:32

Gólarányt javított az U14


ajánlott cikk főképe

2018-10-13 11:54:26

Verhető lett volna a Baja


ajánlott cikk főképe

2018-11-29 17:29:26

Le a kalappal a pápai kosárcsapat előtt!