Biztonságban az ünnepek előtt


2018-12-20 09:17:37  | cikk:  | 


Biztonságban az ünnepek előtt főképe
A pápai rendőrök prevenciós kiadványokkal hívták fel a figyelmet az adventi időszakban előforduló vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. december 18-án délelőtt a helyi termelői piacon, másnap pedig közösségi szolgálatos diákok közreműködésével az egyik helyi áruház parkolójában szólították meg a vásárlókat. A rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy a  vásárlások alkalmával a mobiltelefont, a lakáskulcsot, az autó indítókulcsát és a pénztárcát ruházatuk belső zsebében tartsák. A gépkocsival érkezőket arra kérték, hogy az autó utasterében ne hagyjanak értéket és a jármű ajtajait arra az időre is zárják be, amíg a csomagtartóba pakolják a megvásárolt árucikkeket.

A szóbeli tanácsok mellett a rendőrök és a diákok prevenciós tanácsokat tartalmazó kiadványokat is átadtak a vásárlóknak, valamint megszólították az áruháznál levő bankautomatához érkezőket is. Felhívták a figyelmüket arra, hogy ne tartsák bankkártyájuk PIN kódját a kártya közelében és pénzfelvételkor ügyeljenek rá, lehetőség szerint ne álljon mögöttük közel senki.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-03 14:29:36

A rendőri hivatást népszerűsítették Pápán


A karácsonyi készülődés időszakában egyre többen részesítik előnyben az internetes vásárlást. Annak érdekében, hogy ne érje jogsértés online vásárlás esetén, kérjük, fogadja meg a rendőrség alábbi tanácsait!

Az internetes vásárlásnak alapvetően két fajtája van: a webshopokban...

2018-12-13 14:11:14

Vásároljon online is biztonságosan!


A Pápai Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy sikátori férfi ellen.

A Pápai Rendőrkapitányság járőrei 2019. március 8-án délután Gic és Bakonytamási között igazoltattak egy Opel gyártmányú személygépkocsit...

2019-03-11 08:45:30

Rendszám nélkül vette az autót, felszerelt rá másikat


ajánlott cikk főképe

2018-12-20 09:17:37

Biztonságban az ünnepek előtt


PÁPA időjárás