Biztonságban az ünnepek előtt


2018-12-20 09:17:37  | cikk:  | 


Biztonságban az ünnepek előtt főképe
A pápai rendőrök prevenciós kiadványokkal hívták fel a figyelmet az adventi időszakban előforduló vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. december 18-án délelőtt a helyi termelői piacon, másnap pedig közösségi szolgálatos diákok közreműködésével az egyik helyi áruház parkolójában szólították meg a vásárlókat. A rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy a  vásárlások alkalmával a mobiltelefont, a lakáskulcsot, az autó indítókulcsát és a pénztárcát ruházatuk belső zsebében tartsák. A gépkocsival érkezőket arra kérték, hogy az autó utasterében ne hagyjanak értéket és a jármű ajtajait arra az időre is zárják be, amíg a csomagtartóba pakolják a megvásárolt árucikkeket.

A szóbeli tanácsok mellett a rendőrök és a diákok prevenciós tanácsokat tartalmazó kiadványokat is átadtak a vásárlóknak, valamint megszólították az áruháznál levő bankautomatához érkezőket is. Felhívták a figyelmüket arra, hogy ne tartsák bankkártyájuk PIN kódját a kártya közelében és pénzfelvételkor ügyeljenek rá, lehetőség szerint ne álljon mögöttük közel senki.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

Csalás bűntett elkövetése miatt indult eljárás egy 37 éves nemesszalóki lakos ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy 37 éves nemesszalóki férfi 2018. július 1-jén reggel megszerezte egy helyi lakos bankkártyáját és az ahhoz tartozó...

2018-09-20 15:29:17

Más bankkártyáját használta


Egy pulóverről szakította le az áruvédelmi eszközt az egyik pápai áruházban egy lovászpatonai férfi. A rendőrök előállították a helyi kapitányságra.

A  nyomozás adatai szerint egy 19 éves lovászpatonai férfi 2018. október 2-án délelőtt megjelent az egyik pápai áruházban. Az üzlet...

2018-10-04 18:51:49

Eltávolította az áruvédelmi eszközt


ajánlott cikk főképe

2018-10-10 15:10:12

Ausztriában lopott motort adtak vissza a pápai rendőrök


A rendőrség óvatosságra int a téli tüzelő megrendelése és vásárlása kapcsán.

Hamarosan itt a fűtési szezon, ám sokan még csak most igyekeznek beszerezni a téli tüzelőt. A rendőrség minden évben találkozik olyan bűnelkövetőkkel, akik különböző módszerekkel igyekeznek megkárosítani...

2018-10-15 14:11:39

Legyen körültekintő a tűzifa vásárlásakor!