Ötletek környékbeli kirándulásokhoz


2018-12-20 23:57:01  | cikk: ha  | 


Ötletek környékbeli kirándulásokhoz főképe

Kincses bakonyalja - Helyek a pápai járásban, amelyeket érdemes megtekinteni. Egy könyv, ami barangolásra csábít, egy könyv, ami megmutatja szűkebb pátriánk értékeit. S ez is volt a célja a Jókai Mór Városi Könyvtárnak, amikor dr. Hermann István igazgató felkérésére Szabó Rita könyvtáros elindult fotózni a járás településein, s aztán rövid ismertetőket írt a falvakhoz. Mindebből összeállt egy rendkívül igényes kivitelű könyv, melyet sajtótájékoztató keretében mutattak be a városi bibliotékában.

Áldozó Tamás elmondta, hogy néhány környékbeli polgármesterrel egy klubot hoztak létre, melynek egyik állandó programja, hogy megismerjék a településeket, nem csupán az épített örökséget, hanem a heyi közösségeket és hagyományokat is. Ezek a látogatások ébresztették rá, hogy sok olyan dolog van még a közelünkben, amit nem ismerünk. - Azt hiszem, hogy ez a kiadvány is közelebb visz minket saját magunkhoz, saját környezetünkhöz. Arra figyelmeztet, hogy tehetünk nagy utazásokat a világban, de nagyon sok utazás vár ránk legszűkebb környezetünkben is. Ennek a kötetnek a segítségével jó utat kívánok ide, a szomszédba - mondta a polgármester.


Szabó Rita könyvtáros elmondta, hogy a kiadvány áttekintő, kedvébresztő kalauz a járáshoz, a közvetlen környék képeskönyve. A kötet első részében 48 falu, három elnéptelenedett terület és Pápa három településrésze szerepel a fotókkal, leírással, címerrel. A második részben kapott helyet Pápa, a város nevezetes épületei és emlékhelyei.

Dr. Hermann István igazgató hozzátette, hogy ha valakinek a településekről vannak további fényképei, akkor azokat örömmel fogadják a helytörténeti fotótárba. Terveik szerint folytatódik a sorozat, mellyel a Pápai járás értékeit szeretnék feltérképezni és közkinccsé tenni, a következő kiadvány a kálváriákat dolgozza fel.

A kötet mellett bemutatták a könyvtár 2019-es falinaptárát is, melyben pápai és környékbeli települések fotói kaptak helyet. Mindkét kiadvány megvásárolható a könyvtárban.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-11 16:06:42

Foglalkoztatási fórum a jó gyakorlatok jegyében


ajánlott cikk főképe

2019-01-28 10:45:08

Robotok a Refiben


ajánlott cikk főképe

2018-10-28 09:04:08

Jubileumi koncert élménybeszámoló és örömzene jegyében


ajánlott cikk főképe

2019-03-02 08:18:58

A polgármester is köszöntötte a 95 éves Ferenczi Mihálynét


PÁPA időjárás