Járdafelújítás Borsosgyőrön


2018-12-27 18:31:22  | cikk: HuHa  | 


Járdafelújítás Borsosgyőrön főképe
Az ünnepek előtti napokban kezdődött meg a Borsosgyőri utca Celldömölk felőli végén a járdafelújítás és várhatóan január első felében be is fejezik a 4 millió forintba kerülő munkát a kivitelezők.

A felújítás régen indokolt volt - közölte Máté István a városrész önkormányzati képviselője felidézve, még a tanácsi rendszer idején készült a járda, úgy, hogy az ott lakók megkapták a járdalapokat, s ki-ki maga előtt lerakta azokat. A többségében alap és szegély nélküli járda betonlapjai azóta elmozdultak, szétcsúsztak, összetöredeztek, így balesetveszélyessé és szinte használhatatlanná vált a gyalogosfelület az utca ezen szakaszán.
-A munka elvégzésének szükségességét jeleztem polgármester úrnak, alpolgármester úrnak és a Városgondnokság vezetőjének, akikkel sikerült megegyeznünk a felújítás elvégzéséről - mondta el hírportálunknak a képviselő.
Máté István, a városrész képviselője (balra) és Bakó István, a Városgondnokság igazgatója a helyszínen

A felújítást a Városgondnokság végezteti egy vállalkozással, a beruházás műszaki tartalmáról Bakó István igazgató adott tájékoztatást. Mint megtudtuk, az érintett járdaszakasz 258 méter hosszú, több, mint 300 négyzetméter felületű.
-A 40*40-es betonlapokat felszedjük, a járdának 20, illetve a kocsibejáróknál 40 cm-es alapot készítünk, erre kerül az ágyazat, és ebbe rakjuk vissza az ép lapokat, a törötteket pedig pótoljuk. A járda kertiszegélyt is kap, így a betonlapok nem csúszhatnak szét. A munka végén a környezet rendezése is megtörténik.
Az építkezés során a kivitelezők ügyelnek arra, hogy a kapubejárók használhatók maradjanak és a lakók közlekedése biztosított legyen az ingatlanoknál.
Közel 260 méter hosszan újítják fel a járdát

Borsosgyőrön több fejlesztés is megvalósult az idei évben: tavasszal az öreg, beteg, veszélyes hársfákat vágták ki és telepítettek helyettük csemetéket, nyáron a Magyar Közút beruházásában a falu főutcáját újították fel, melynek keretében nemcsak az útburkolat, hanem az autóbuszmegállók is megújultak, most pedig egy járdaszakaszt tesznek rendbe.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-21 21:07:43

Sikeres pályázat - megújuló kiállítás