Új módszer a kidobott karácsonyfák gyűjtésére


2019-01-03 18:15:08  | cikk: HuHa  | 


Új módszer a kidobott karácsonyfák gyűjtésére főképe
Új módszerrel igyekszik költségtakarékosabbá és hatékonyabbá tenni a kiszolgált karácsonyfák összegyűjtését a Városgondnokság. Az idei évben a Huszár lakótelepen próbálják ki, és ha a lakók partnerek lesznek az új rendszer bevezetésében, akkor jövőre már az összes lakótelepen így gyűjtik össze a fenyőket - tudtuk meg Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától.
-A karácsonyfák összegyűjtése, telephelyre szállítása, darálása folyamatosan történik, egy nagy pótkocsival felszerelt kistraktor járja a várost és ahol karácsonyfát lát, azt összegyűjti. Ez a több héten át történő járkálás a városban meglehetősen időigényes és nem üzemanyag-takarékos.
A Huszár lakótelepen próbálják ki idén, ha bejön, jövőre más lakótelepeken is így tervezik

Ezért találták ki a lakótelepekre az új módszert, melyet kísérleti jelleggel már most kipróbálnak a Huszáron.
-Kijelöltünk egy gyűjtőpontot a víztározó melletti területen, és azt kérjük, hogy a lakótelepen élők ide hordják a kidobott fenyőket. Ez nekünk nagy segítség lenne.
Ha az idei évben beválik a módszer a Huszár lakótelepen, akkor a következő évben a többi lakótelepen is kijelölnek 1-2 gyűjtőpontot, ahonnan naponta takarékosan és hatékonyan elszállíthatják a kiszolgált karácsonyfákat. Bakó István úgy fogalmazott, bízik a lakók együttműködésében.
Bontják az ünnepi helyszín elemeit

A Városgondnokság a Fő téri ünnepi rendezvényhelyszín bontását is megkezdte, reggel a villamos vezetékeket szerelték le, aztán a faházak szétbontásával folytatódott a munka, amit holnap be is fejeznek. A színpad még marad néhány napig, mert a fedés emelőszerkezetének bevizsgálása, minősítése esedékessé vált, így a szakhatóság embereinek megérkezéséig nem szedik szét, hanem majd csak az ellenőrzés után szállítják el. A város karácsonyfáját vízkereszt napja után, a jövő héten szedik le és szállítják el, ugyanígy a díszkivilágítás leszerelése és gondos eltárolása is a jövő héten történik majd meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-24 22:07:14

Két hegy, egy Isten - Erőss Zsolt özvegye, Sterczer Hilda előadása


ajánlott cikk főképe

2019-02-16 15:10:26

Véradóból Szent Anna Ház - átadták a felújított épületet


ajánlott cikk főképe

2018-12-19 23:20:58

Adomány az ellátottaknak és a gyerekeknek


ajánlott cikk főképe

2018-11-12 09:01:05

Vidám Márton-napi családi délután a Tókerti Óvodában


PÁPA időjárás