Új módszer a kidobott karácsonyfák gyűjtésére


2019-01-03 18:15:08  | cikk: HuHa  | 


Új módszer a kidobott karácsonyfák gyűjtésére főképe
Új módszerrel igyekszik költségtakarékosabbá és hatékonyabbá tenni a kiszolgált karácsonyfák összegyűjtését a Városgondnokság. Az idei évben a Huszár lakótelepen próbálják ki, és ha a lakók partnerek lesznek az új rendszer bevezetésében, akkor jövőre már az összes lakótelepen így gyűjtik össze a fenyőket - tudtuk meg Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától.
-A karácsonyfák összegyűjtése, telephelyre szállítása, darálása folyamatosan történik, egy nagy pótkocsival felszerelt kistraktor járja a várost és ahol karácsonyfát lát, azt összegyűjti. Ez a több héten át történő járkálás a városban meglehetősen időigényes és nem üzemanyag-takarékos.
A Huszár lakótelepen próbálják ki idén, ha bejön, jövőre más lakótelepeken is így tervezik

Ezért találták ki a lakótelepekre az új módszert, melyet kísérleti jelleggel már most kipróbálnak a Huszáron.
-Kijelöltünk egy gyűjtőpontot a víztározó melletti területen, és azt kérjük, hogy a lakótelepen élők ide hordják a kidobott fenyőket. Ez nekünk nagy segítség lenne.
Ha az idei évben beválik a módszer a Huszár lakótelepen, akkor a következő évben a többi lakótelepen is kijelölnek 1-2 gyűjtőpontot, ahonnan naponta takarékosan és hatékonyan elszállíthatják a kiszolgált karácsonyfákat. Bakó István úgy fogalmazott, bízik a lakók együttműködésében.
Bontják az ünnepi helyszín elemeit

A Városgondnokság a Fő téri ünnepi rendezvényhelyszín bontását is megkezdte, reggel a villamos vezetékeket szerelték le, aztán a faházak szétbontásával folytatódott a munka, amit holnap be is fejeznek. A színpad még marad néhány napig, mert a fedés emelőszerkezetének bevizsgálása, minősítése esedékessé vált, így a szakhatóság embereinek megérkezéséig nem szedik szét, hanem majd csak az ellenőrzés után szállítják el. A város karácsonyfáját vízkereszt napja után, a jövő héten szedik le és szállítják el, ugyanígy a díszkivilágítás leszerelése és gondos eltárolása is a jövő héten történik majd meg.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!