Megyei próza-és mesemondó verseny a Vajda Márta iskolában


2019-01-19 09:00:54  | cikk: Babos Petra  | 


Megyei próza-és mesemondó verseny a Vajda Márta iskolában főképe
Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI megszervezi a megyei próza-és mesemondó versenyt a megye a hasonló profilú iskolái között. A versenyen tíz diák vett részt Pápáról, Várpalotáról és Veszprémből.
Rakonczay Zsuzsanna szervező elmondta, tavaly is a pápai intézmény adott otthont a megmérettetésnek.
-A diákok két kategóriában versenyeznek, alsó és felső tagozat. Mindenki olyan alkotásokat adott elő, ami számára legjobban tetszett. A megyei versenyt házi forduló előzte meg - tudtuk meg a szervezőtől, aki hozzáfűzte, a gyerekek keveset olvasnak, inkább filmet néznek, ezért szerették volna őket a meseolvasásra, mesehallgatásra buzdítani ezzel a megmérettetéssel.
A mesék megtanulását már ősszel elkezdték a magyar tanárok segítségével, kiválasztva a legkedvesebbet. Ez külön foglalkozást igényel. A zsűrit a kísérőtanárok alkották, akik figyelembe vették az előadásmódot és az előadókészséget. A versenyzők oklevélben, az első három helyezett könyvjutalomban részesült.

Képek:


Alsó tagozat:
I. helyezett:
Lakatos Milán 4. osztály (Pápa)
II. helyezett: Tőke Marcell 4. osztály (Pápa)
III. Karóczkay Rebeka 1. osztály (Veszprém)
különdíjban részesült: Palkó Lilien 1. osztály (Veszprém)

Felső tagozat:
I. helyezett: Pente Anita 7. osztály (Pápa)
II. helyezett: Pozsár Attila 5. osztály (Veszprém)
III. helyezett: Csikó Richárd 6. osztály (Pápa) III. helyezett: Kovács Alexandra 8. osztály (Várpalota)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-11 23:32:20

Változatos programok a Lovasmajálison


ajánlott cikk főképe

2019-09-02 17:37:51

Tilos a várakozás a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2019-07-08 12:47:53

Módosították a 2019. évi gazdálkodásról szóló határozatot a PVCNÖ tagjai


ajánlott cikk főképe

2019-07-31 21:23:00

Megújul a járda a tapolcafői Park utcában


PÁPA időjárás