Táncház középiskolásoknak


2019-01-23 22:43:11  | cikk: ha  | 


Táncház középiskolásoknak főképe

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság tavaly már szervezett egy nagy sikerű táncházat a város középiskolásai számára, akkor a református gimnáziumba várták az érdeklődő diákokat. Ezúttal a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma adott otthont a programnak. A Társaság célja ezzel a kezdeményezéssel az volt, hogy a pápai középiskolások számára olyan alkalmat teremtsen, mely aktív, értékőrző, jó hangulatú, közös tevékenységgel telik. A táncházak utánozhatatlan hangulatához hozzátartozik az élőzene, az első találkozón a Rigó zenekar húzta a talpalávalót, most pedig a Somló Banda muzsikált. Nem változott viszont a táncház oktatójának személye, hisz ezúttal is Kondics Gergely vezette be az első látásra egyszerűnek tűnő, ám nem feltétlenül könnyű tánclépések világába a diákokat.

Kondics Gergely jó humorú, remek táncpedagógus, aki hamar szót ért a fiatalokkal

Kondics Gergely a református gimnázium táncművészeti képzésének tagozatvezetője. Mint mondta, a táncházmozgalom két nagy irányt követ: az egyik, amikor gyakorlott táncosok számára szerveznek örömprogramot, a másik forma pedig az, amikor kezdők számára hirdetnek meg tanító alkalmakat. Ez utóbbi esetében kötetlen formában, egyéni ritmusban ismerkedhetnek az érdeklődők a néptánccal. Ez a nagyobb városokban népszerűbb, de a Pápai Művelődéstörténeti Társaság kezdeményezéséhez szívesen kapcsolódtak a refis művészetisek, így talán még több hívet szereznek a fiatalok közt is ennek a hagyományos mozgásformának. - Igyekeztem úgy megtervezni az alkalmat, hogy a kezdők számára is megtanulható és élvezhető legyen az anyag. Az első találkozón inkább csak a néptánc alapjaival foglalkoztunk, illetve belekóstoltunk az erdélyi táncokba, most pedig Somogy táncaival foglalkozunk - mondta Kondics Gergely.

A táncházban a Somló Banda muzsikált

Berta Ildikó, a Közgáz tagintézmény-vezetője elmondta, nagy örömmel fogadták a lehetőséget, hogy ismét egy városi rendezvénynek adhat otthont az iskola, mely jó alkalmat kínál arra, hogy a középiskolások megismerhessék egymást, kötetlen formában, mégis hasznosan tölthessék el szabadidejüket. A középiskolás táncház folytatódik, a tervek szerint a következő hónapokban minden alkalommal más-más iskola ad majd otthont a néptáncos programnak.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-08 12:07:59

Szélesebb jogosultsági kör, magasabb támogatás a felsőoktatási intézményekben tanulóknak


ajánlott cikk főképe

2018-09-21 22:59:47

Karinthy Frigyesre emlékezett a Jókai Kör


ajánlott cikk főképe

2018-11-20 10:09:37

Kézműves forgatag az Erkelben


ajánlott cikk főképe

2019-01-08 20:40:46

Többen házasodtak tavaly Pápán


PÁPA időjárás