Egy dupla döntött


2019-01-24 15:05:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Egy dupla döntött főképe
Dupla fordulóval folytatódtak az NB I/B-s kosárlabda bajnokság küzdelmei, a Concordia Motax KC szombaton Kecskeméten lépett parkettre, ahol 81-77 arányban győzni tudott. Négy nappal később a Debrecen U23-as együttese ellen már hazai pályán pattogtattak Sonyákék. Az odavágón elhozta Debrecenből a két pontot a pápai alakulat, Cook vezérletével, tíz ponttal, 83-73-ra nyertek a vendégek, hasonló sikerben reménykedett a Cook, Keller, Sonyák, Kasza, Horváth A. ötössel felálló Motax a visszavágón is.

Az első percekben felváltva estek a kosarak, aztán 6-6 után a hazaiak nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak és Cook labdaszerzéseivel nyolcpontos előnyt szereztek, amiből hetet meg is őriztek az első pihenőig (28-21). Két és fél perc gólcsend után vendég triplával folytatódott a meccs, amire Horváth válaszolt egyből, majd a jó védekezésnek köszönhetően a játékrész második felében először mutatott kétszámjegyű különbséget az eredményjelző (37-27). A tízpontos differencia a nagyszünetre is megmaradt (45-35). Pontatlan támadások, kapkodó játék jellemezte a pápaiak játékát a harmadik etapban, a negyed derekán egészen két pontig felzárkóztak a debreceni fiatalok, ám Cook középtávolija és Sonyák hármasa után visszaállt a nagyobb különbség. Hatpontos előnnyel kezdte a záró etapot a Motax, ami hamar elolvadt, a 37. percben már 67-67 állt a táblán. Kasza hármasával megint a vendéglátók vezettek, az utolsó három percre azonban fordított a DEAC. Az utolsó 15 másodpercben a győzelemért támadhatott a Pápa, egy másodperccel a vége előtt Sonyák egy betörés után be is dobta a ziccert, a vendégek edzője rögtön időt is kért. Sokakban felsejlett az Eger elleni egylabdás vereség, szerencsére a forgatókönyv most máshogy alakult, Tóth kihagyta a triplát, így két ponttal nyerni tudott a Concordia Motax KC.

Concordia Motax KC - DEAC U23 82-80 (28-21, 17-14, 18-22, 19-23)

Vajda József: Egy nagyon jó erőkből álló Debrecennel találkoztunk a mai napon. Meg kellett szenvednünk ezen a találkozón, egy pillanatig sem éreztem, hogy megvan a meccs. Márton Ádám beilleszkedése jól halad, két fiatalunk, Kasza Krisztián és Csányi Gábor is megtette a tőle elvárhatót, Cook és Sonyák jól játszott, de sok volt a pontatlanság.

Concordia Motax KC: Sonyák 18/6, Cook 17/3, Keller 14, Horváth A. 10/6, Kasza 6/6, cserék: Márton Á. 6, Márton L. 8/6, Csányi 3/3, Grebenár, Kocsis, Bakos.

A pápai csapat január 26-án Baján folytatja a bajnokságot.

Képek:


Címkék: kosárlabda
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet