Diák- és természetvédelmi nap a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban


2010-05-29 09:26:23  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Diák- és természetvédelmi nap a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban főképe
Csütörtök délután házi sportversenyekkel (lehetett focizni, kézilabdázni, asztaliteniszezni, sakkozni, pókerezni és szkanderozni), majd gördeszkás showval, valamint hip-hop bemutatóval, koncerttel és karaokéval kezdődött mindkét intézményben (volt Közgáz és Mező) a hagyományos diáknap.

A rendezvény tegnap reggel az iskolaudvarokon folytatódott, mivel a felhőszakadás miatt közgázosok sem tudtak kimenni az eredetileg tervezett helyszínre, a Malom-tóhoz.

A programok már a hónap elején elkezdődtek a tagintézményben, hiszen ők egy ÖKO-Napot tartottak tegnap, amire előzetesen kellett az osztályoknak készítenie egy figyelemfelhívó, ismeretterjesztő plakátot a környezetvédelem vagy az energiatakarékosság témakörében. Elő kellett állítaniuk egy ökomobilt is, melynek emberi erővel vagy alternatív energiával működő közlekedési eszköznek kellett lennie. Készültek életnagyságú és makett darabok is. Végül pedig az Öko-divatbemutatóra terveztek ruhákat a diákok, melyben fel is vonultak. A ruhák általában szemeteszsákból, műanyagpalackból és tejeszacskóból készültek.

A jó hangulatú délelőtt folyamán Öko-akadályversenyre is sor került, melyen 10 állomás feladatait kellett teljesíteniük a tanulóknak. Volt elméleti felkészültséget igénylő, a megújuló energiaforrásokkal és a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdéssor, valamint ügyességi feladat is, mint például a célba dobás, a mocsárjárás vagy a lajhármászás. A színes, tartalmas programok mellett főzésre is lehetőségük volt az osztályoknak.

A volt Közgázban a természetvédelmi napot idén a 11.B osztályosok szervezték, akik a tavalyi évben voltak a diáknap győztesei. Pénteken délelőtt számos program közül választhattak a diákok érdeklődésük szerint, volt kézműves foglalkozás, agyagozás, fegyverbemutató, íjászat, aerobic stb. A nap fénypontja a focidöntő és a kötélhúzó verseny volt.

A rendezvény végén tanárban és diákban egyaránt az fogalmazódott meg, hogy jó dolog májusban egy ilyen vidámabb, kötetlenebb tanítás nélküli napon a szabadban eltölteni néhány kellemes órát, s közben mégis hasznos ismereteket szerezni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet