Almárium mesék a Pegazusban


2019-02-01 16:10:15  | cikk: Babos Petra  | 


Almárium mesék a Pegazusban főképe
Az évad második előadását kezdte meg a hét elején a Pegazus Színház. Az Almárium című bábdarabot a társulat négy kiváló színésze, Valler Kata, Antalfi Anett, Surinás Ákos és Végh Zsolt játsszák, a meséket Sarkadi Nagy László írta és rendezte színpadra. Az Almárium mesék A kiskondás, A béka király és A mindentlátó királylány című meséket tartalmazza.
Végh Zsolt igazgató elmondta, a közönség már megszokhatta, hogy a bábszínpadon minden a sajátos jelentőségét kapja meg. Az almárium, ha a hétköznapi használatban nézzük, egy szekrény.
- A mesejáték közben minden olyan tárgy, bábok és kiegészítők, azok valahogyan egy-egy szekrényből előkerülnek. Ezzel a régi kort idézően jönnek elő a klasszikus mesék. Három mesét dolgoztunk fel, Andressen: A kiskondás, Grimm: A békakirály és egy magyar népmese A mindentlátó királylány. Azt a játékot és az azt az alaphelyzetet használja az életben, hogy minden kislány királylány szeretne lenni, az a szép, okos, bájos, akiket a királylányok testesítenek meg. A fiúk meg királyfik szeretnének lenni. Sarkadi Nagy László ezt úgy oldotta meg, hogy ezekből egy kis évődés, egy játék van a lányok és a fiúk között, mivel a lányok nagyon bizonygatják, hogy milyen érdemesek a királylányok a világban, ezzel a fiúk nem értenek egyet. A végére persze minden jól alakul, s boldogan élnek, míg meg nem halnak - tudtuk meg a színész-igazgatótól.
A hagyományokhoz híven a farsangi ünnepkörhöz kapcsolódóan a hétvégén, szombaton 9 órától ismét megszervezik a családi farsangi programot a Szent István úti épületben. Természetesen lesz maszkabál, kézműves játszóház, farsangi négypróba is.
Végh Zsolt felhívta a figyelmet, február 18-tól ismét medvék ezrei lepik el a társulat színházépületét, hiszen következik a gyerekek egyik kedvenc programja, a mackókiállítás, amelyen közel 4000 medve várja majd egy héten keresztül a látogatókat. A „ medveleshez ” előzetes bejelentkezés szükséges.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-21 22:59:47

Karinthy Frigyesre emlékezett a Jókai Kör


ajánlott cikk főképe

2019-02-16 18:34:36

Projektparty a város fejlődéséről


ajánlott cikk főképe

2018-11-07 21:37:17

Télen is virágos város


ajánlott cikk főképe

2018-12-01 23:36:16

Christkindl-kiállítás a színházban


PÁPA időjárás