Pápán sem botlott az éllovas


2019-02-01 20:46:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápán sem botlott az éllovas főképe
Az NB I/B zöld csoportjának első helyén álló Hódmezővásárhely ellen folytatta a bajnoki idényt a Concordia Motax KC együttese. Az odavágón 12 ponttal nyert a Vásárhely (92-80), ezúttal is a vendégek voltak a két pont esélyesei, hiszen a pápaiaknál Murai továbbra is hiányzott, ráadásul a hódmezővásárhelyiek jó formában pattogtatnak idén, legutóbbi három fellépésükön nem találtak legyőzőre. Jól kezdett a Pápa, Horváth tripláival hamar 8-2-re elhúzott, aztán összekapták magukat a Csongrád megyeiek, kihasználva a hazai védelem bizonytalanságát fordítottak, tíz perc játék után 15-24 állt az eredményjelzőn. Hazai szempontból pocsékul indult a második etap, 0-10-zel kezdtek a vendégek, akik elképesztő magabiztossággal szórták a hármasokat, amivel már a második negyedben átlépték a fél százat (20. perc 27-51). Szünet után úgy játszott a Motax, ahogy az első percekben, motiváltan, jó védekezéssel, sikeres hármasokkal 15 pontig fel tudtak zárkózni (43-58), a vendég edző időt is kért. Márton Ádám sikeres közelijével már a tíz ponthoz közelített a PKC, sajnos a kék mezesek rendezték soraikat és visszaállították a megnyugtató különbséget (53-71). Az utolsó negyedre eldőlt minden érdemi kérdés, 77-97-es végeredményt a dudaszónál Márton László állította be.

Concordia Motax KC - Vásárhelyi Kosársuli 77-97 (15-24, 12-27, 26-20, 24-26)

Vajda József: Megérdemelt győzelmet aratott ellenfelünk, ma is bizonyították, miért állnak a tabella első helyén. Fáradtak vagyunk, sok a problémánk, nem találunk be úgy, ahogy kellene, a 97 kapott gól pedig nagyon sok. Nincs könnyű helyzetben a csapat, de bízom benne, hogy a következő meccsen Murai már visszatérhet.

Concordia Motax KC: Cook 19, Sonyák 18/9, Keller 2, Csányi, Horváth A. 11/9, cserék: Kocsis 2, Márton Á. 16/9, Márton L. 9/9, Grebenár, Kasza, Bakos.

A bajnokság Tiszaújvárosban folytatódik.

Képek:


Címkék: kosárlabda
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet