Megkezdődött a fakivágás a Várkertben


2019-02-04 13:28:27  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött a fakivágás a Várkertben főképe
Ma délelőtt megkezdődtek a fakivágási munkák a Várkertben. A munkálatokat a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium nyerte el.
A kivágott fák között több beteg is található

A fakivágási tevékenységet erdőmérnök szaktanári felügyelet mellett az erdész tanulók végzik. Elsőként a Szent István út és a gyalóg- kerékpárút közötti területet vették munka alá. A munkaterületet szalaggal határolták le. A munkafolyamat során az egyes számú látványtengelyt nyitják meg. Erről a területről közel 200 fát távolítanak el. Többségük 15-30 centiméter körkerületű.
Végzős és 12. évfolyamos erdésztanulók végzik a munkát

A kivágandó fák között vannak invazív fajnak minősülő zöld juharok, alánőtt magas kőrisek és néhány fenyő Tudtuk meg Primusz Józseftől az iskola erdőmérnök szaktanárától a munkálatok egyik vezetőjétől.
Primusz József az iskola erdőmérnök szaktanára

A most munka alá vett terület kitisztítása után a Várkert többi részén folytatják a fakivágásokat a szakmérnökök által elkészített fakivágási terv alapján.

Képek:


Címkék: zöldváros | TOP | felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet