Megkezdődött a fakivágás a Várkertben


2019-02-04 13:28:27  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött a fakivágás a Várkertben főképe
Ma délelőtt megkezdődtek a fakivágási munkák a Várkertben. A munkálatokat a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium nyerte el.
A kivágott fák között több beteg is található

A fakivágási tevékenységet erdőmérnök szaktanári felügyelet mellett az erdész tanulók végzik. Elsőként a Szent István út és a gyalóg- kerékpárút közötti területet vették munka alá. A munkaterületet szalaggal határolták le. A munkafolyamat során az egyes számú látványtengelyt nyitják meg. Erről a területről közel 200 fát távolítanak el. Többségük 15-30 centiméter körkerületű.
Végzős és 12. évfolyamos erdésztanulók végzik a munkát

A kivágandó fák között vannak invazív fajnak minősülő zöld juharok, alánőtt magas kőrisek és néhány fenyő Tudtuk meg Primusz Józseftől az iskola erdőmérnök szaktanárától a munkálatok egyik vezetőjétől.
Primusz József az iskola erdőmérnök szaktanára

A most munka alá vett terület kitisztítása után a Várkert többi részén folytatják a fakivágásokat a szakmérnökök által elkészített fakivágási terv alapján.

Képek:


Címkék: zöldváros | TOP | felújítás
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-04 13:28:27

Megkezdődött a fakivágás a Várkertben


ajánlott cikk főképe

2019-02-16 15:10:26

Véradóból Szent Anna Ház - átadták a felújított épületet


ajánlott cikk főképe

2018-11-07 21:02:58

A Barát utca és a Kard utca között dolgoznak az építők


ajánlott cikk főképe

2018-10-26 15:46:08

Megújul egy járdaszakasz a Szent István úton


PÁPA időjárás