Holdújévi közös edzés


2019-02-05 15:20:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Holdújévi közös edzés főképe
A kínai újév milliárdnyi ember számára az év egyik, ha nem a legfontosabb ünnepe világszerte. A tavaszünnepként emelgetett nap mindig az európai naptár szerinti január 21. és február 21. közé esik, az esetek többségében a február 4-éhez és 5-éhez legközelebb eső újhold napján van. A kínai seven star mantis kung-fu stílust gyakorló Hét Csillag Egyesület minden évben megemlékezik a jeles eseményről, melynek keretében az egyesület tagjai közös edzést tartanak a Jókai utcai edzőteremben. A tradíció idén sem szakadt meg.
- A hagyományokhoz híven az alkalmon mindenki megmérettethette magát barátságos kihívásokkal. A küzdelmekben lehetőség volt gyakorló fegyverek (szablya, bot, kés, vívó lándzsa) illetve kis-és nagykesztyű használatára is - tájékoztatott Pintér Péter, az egyesület elnöke. - Régen a tanítványoknak nem volt lehetősége megküzdeni a magasabb övfokozattal rendelkező mesterekkel, ez volt az évben az egyetlen nap, amikor erre lehetőség kínálkozott. Iskolánk is követi a hagyományt, ezen a napon bárki bárkivel megküzdhetett, beleértve az edzőket is, azt gondolom, ez jó tapasztalat volt mindenki számára.

Az iskola vezetője hozzátette, idén a kutya évéből a föld disznó évébe léptünk. A disznó a kínai asztrológia 12 állatjegyének utolsója, az ázsiai kultúrában a jólét szimbóluma. Úgy tartják, aki ebben az évben születik, az őszinte, jó természetű és becsületes lesz.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-31 09:28:10

Parketten az utánpótlás


ajánlott cikk főképe

2018-11-17 15:40:13

Vallejos duplája győzelmet ért


ajánlott cikk főképe

2018-10-01 17:12:07

Kispályás foci: A Valkon Sector és a Concordia vezet


ajánlott cikk főképe

2019-02-01 20:46:30

Pápán sem botlott az éllovas


PÁPA időjárás