272 millió forint, 57 új eszköz a kórháznak


2019-02-13 21:17:19  | cikk: HuHa  | 


272 millió forint, 57 új eszköz a kórháznak főképe
Újabb fejlesztés sikeres befejezéséről adott hírt ma dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a sajtó munkatársainak. Néhány héttel ezelőtt a betegbiztonság növelését célzó beruházásról tájékoztatták a lakosságot, most pedig a szintén európai uniós projekt keretében megvalósult járóbeteg szakellátás fejlesztéséről tartottak sajtótájékoztatót. A pályázatot még 2017-ben nyújtotta be a kórház az Emberi Erőforrás Operatív Program vonatkozó kiírására, melyen 272 millió forint támogatást nyert el, új műszerek, eszközök vásárlására.
A fekvőbeteg ellátás után most jelentős fejlesztésen ment át a járóbeteg ellátás - hangsúlyozta dr. Kovács Zoltán

A sajtótájékoztatón dr. Kovács Zoltán felidézte, az elmúlt években a fekvőbeteg ellátás fejlesztése keretében két nagy projekt zajlott a pápai kórházban, most pedig a járóbeteg szakellátás, a nappali kórházi ellátás és az egynapos sebészet fejlesztése zajlott. A projekt 2018 elején kezdődött és most január 31-én zárult.
-Ennek keretében nyolc ágazat: a belgyógyászat, a sebészet, a szülészet-nőgyógyászat, az orr-fül-gége szakrendelés, a szemészeti szakrendelés, az urológiai szakrendelés, a nappali kórházi ellátás, az egynapos sebészeti ellátás fejlesztése és az ambuláns műtő kialakítása történt meg - sorolta az érintett szakterületeket a képviselő. Hangsúlyozta, a cél az volt, hogy új eszközök kerüljenek az ellátásba, a betegek kezelése a szakrendelői ellátás keretében befejeződhessen, és ne legyen szükség a fekvőbeteg ellátásra.
-Minél színvonalasabb egy eszköz, annál könnyebb a betegnek és az orvosnak, hiszen annál biztosabb diagnózist lehet felállítani - hangsúlyozta a fejlesztés jelentőségét.
Eck Ferenc Zsolt gazdasági igazgató (balra) és dr. Havrilla Gyula orvos-igazgató a sajtótájékoztatón

Dr. Vörös Ibolya hangsúlyozta, a projekt megvalósításával az volt a céljuk, hogy a modern orvoslásnak, beteggyógyításnak megteremtsék a feltételeit, ez pedig összhangban van a szaktárca elvárásaival. Mint mondta, fontosnak tartották, hogy olyan diagnosztikus eljárásokat tudjanak bevezetni, mellyel a betegség megállapítása, a betegség gyógyítása a legrövidebb időn belül, a leghatékonyabban megtörténjen.
-Elsődlegesnek tartottuk a szakellátás megerősítését, az egynapos sebészeti beavatkozások körének bővítését és ezáltal a kórházi ápolási esetek számának csökkentését - közölte. Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a beteg mielőbb visszatérhessen a munka világába, de nagyon fontos a korai diagnózis felállítása is, nemcsak a daganatos betegségek esetében.
Dr. Vörös Ibolya főigazgató az egyes szakterületek új eszközeit ismertette

A főigazgató kiemelte az orr-fül-gégészeti szakrendelés eszközrendszerének fejlesztését, ahová új vizsgáló egységet vásároltak. Ez a berendezés lehetővé teszi, hogy az összes szükséges vizsgálatot a beteg „egy ültő helyében” elvégezhessék, s mindezt komfortos körülmények között, kevésbé kellemetlen beavatkozásokkal. Ez különösen a gyermekek vizsgálata során fontos. A szülészet-nőgyógyászat a fejlesztés keretében külön 3D-s ultrahang készüléket kapott, a méhszájbetegségek vizsgálatára video colposcopot vásároltak és egyéb műszereket szereztek be. Nagy jelentőségű a sebészet fejlesztése, melynek keretében új ambuláns műtőt alakítottak ki, hiszen az egynapos beavatkozások száma növekszik a sebészet vonatkozásában, az ambuláns műtővel pedig kiválthatók a kórházi ellátások. Műtőasztalt, műtőlámpát, sebészeti vágókészüléket vásároltak, de fejlesztették a nagy műtőt is egy endoszkópos torony beszerzésével. Az urológiai szakrendelés eszközparkját saját ultrahang készülékkel, flexibilis cisztoszkóppal bővítették. A szemészettel kapcsolatban elmondta, az új műtéti technikák bevezetése új vizsgáló módszereket tett szükségessé, a támogatás segítségével ennek a feltételrendszerét alakították ki, és a meglévő eszközöket váltották ki új, modern berendezésekkel, melyekkel még pontosabb diagnózis állítható fel.
-A nappali kórház 2017-ben indult el, ennek a technikai feltételrendszerét a mai kor elvárásainak megfelelő modern készülékekkel bővítettük. Különböző elektro- és ultrahang kezelő berendezések, lézeres készülékek, fizikóterápiás vizsgáló egységek kerültek ide. Ez az ellátási forma korábban kicsit idegen volt, mára egyre népszerűbb, hiszen a munkaképtelenség időszakát jelentősen le lehet csökkenteni azzal, hogy egy nap több kezelést is kaphat a beteg a rehabilitáció során.

A projekt keretében összesen 57 új eszközt, műszert tudott vásárolni a kórház, ezek mind a legkorszerűbb technikát biztosítják az egészségügyi intézményben. Dr. Vörös Ibolya hangsúlyozta, a pályázat megvalósításának eredményeként a térségben lakók magasabb színvonalú és biztonságosabb ellátásban részesülhetnek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-06-26 22:19:38

Sokszínű zsidóság


ajánlott cikk főképe

2019-06-03 16:46:36

Aszfaltoznak a Korvin utcán


ajánlott cikk főképe

2019-08-04 20:48:24

Parkolásra is alkalmas lesz a Mézeskalács utcai terület


ajánlott cikk főképe

2019-05-29 19:07:27

A jelképes gettókapunál emlékeztek


PÁPA időjárás