Üléseztek a részönkormányzatok


2019-02-13 23:36:40  | cikk: Babos Petra  | 


Üléseztek a részönkormányzatok főképe
A csütörtöki városi képviselő-testületi ülést megelőzően a részönkormányzatok véleményezték a napirendre kerülő rendeletmódosítást.
A testületek egyhangúlag támogatták a város 2019. évi költségvetésének önkormányzati rendelet-tervezetét.
Mindhárom településrészen egyöntetűen elfogadták a 2019.évi munkatervet, melyben szerepel a sportegyesület, a nyugdíjas klub, a művelődési ház, a rendőrség, a MÉKI-R Kft., a közterület-felügyelet, a városgondnokság, az Egészségügyi Alapellátási Intézet munkájának beszámolója.
Végül elszámoltak a helyi sportegyesületek 2018.évi támogatásáról. A borsosgyőri, kéttornyúlaki és tapolcafői sportegyesületek az előírásnak megfelelően gazdálkodtak.
Máté István elnök elmondta, a borsosgyőri és a kéttornyúlaki sportegyesületet 600.000 Ft-ot költhetett el a tavalyi évben.
Vegyes ügyek keretében Borsosgyőrön a zebra előtti sárga villogó lámpa elhelyezésről esett szó, Kéttornyúlakon pedig az óvoda fűtéséről tárgyaltak, hiszen a cserepkályhát szeretnék gáz fűtésre váltani.
Zsegraics Gyula, a Tapolcafői Részönkormányzat elnöke elmondta, évek óta támogatják a Tapolcafői Sportegyesületet, tavaly 400.000 Ft-tal, de a pénzügyi maradványaikból póttámogatást is adnak, ha szükség van rá. Tavaly erre nem volt szükség.
Az ülés végén az elnök átadta azt a vadiúj laptopot, amellyel a részönkormányzat a művelődési házban működő csoportok munkáját segíti.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-17 21:43:14

Csökkent a fertőzöttek, emelkedett a megfigyelés alatt lévők száma


ajánlott cikk főképe

2020-07-16 17:45:36

Ismét közlekedik a városnéző kisvonat


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 13:29:14

70 százalékos készültségen a futópálya


ajánlott cikk főképe

2020-08-17 17:06:22

Elhunyt az egyik koronavírusos idős beteg