A hősökre emlékezett a Jobbik


2010-05-30 13:01:56  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


A hősökre emlékezett a Jobbik főképe
Hősök napi megemlékezést tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete ma délelőtt az Alsóvárosi Temetőben. A párt tagjai és a szimpatizánsok gyertyagyújtással emlékeztek az I. és II. világháború hősi halottaira. A II. világháborús emlékkereszt árnyékában Orbán Imre helyi pártelnök mondott emlékbeszédet. Nemzetünk hősi halottainak kegyeletteljes tiszteletét megfelelő módon kifejezésre kell juttatni, és az utókor számára meg kell örökíteni - mondták ki 1917-ben, majd a hősök emlékének ünnepét kiterjesztették az 1938 után elesettekre is – utalt Orbán Imre a május utolsó vasárnapján esedékes főhajtás kezdeményezésére. Beszédében kihangsúlyozta, a két világháború szenvedése, kegyetlenkedése és szomorúsága jelenik meg ezen a napon. Az elnök leszögezte, a doberdói, isonzói és doni harctereken elesett áldozatok álmait tovább kell vinni.
- Feladatunk az életben maradás és a hazavezető út meglelése tűzön-vízen át. Az életben maradás folyamata úgy tűnik elindult, az a kérdés, hogy végig tudjuk-e járni az utat, vagy megállunk, esetleg visszafordulunk. A hazavezető út meglelése még várat magára. A hazavezető út bennünk van, ezt mindenkinek saját magának kell meglelni. Ha ez sikerül, lesz jövőnk, lesz miért élnünk. Ha nem, hitványak leszünk és elveszettek – hangzottak az elnök emlékező szavai.
A szimpatizánsok elhelyezték mécseseiket a II. világháborús keresztnél, majd átvonultak vitéz Szügyi Zoltán, a Magyar Királyi Honvédség ejtőernyős ezredese sírjához, aki az I. világháborúban arany vitézségi érmet kapott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-14 18:28:42

Új járdát kapnak a Második utcaiak


ajánlott cikk főképe

2019-11-26 21:40:22

Országos angol nyelvi Ki mit tud? a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2020-02-14 22:24:36

A banda és a lakodalmasok


ajánlott cikk főképe

2019-12-02 21:06:19

Adventi készület a Nagytemplomban