Jubileumi mackókiállítás a Pegazusban


2019-02-18 15:55:19  | cikk: Babos Petra  | 


Jubileumi mackókiállítás a Pegazusban főképe
Több mint 3800 játék mackót számlál már a pápai Pegazus Színház gyűjteménye. A medvékből ma nyílt kiállítás, mely idén is több napon át várja az érdeklődőket.
Sarkadi Nagy László, a Pegazus Színház igazgatója, rendezője elmondta, évekkel ezelőtt egy családi napon állítottak ki félszáz mackót, s akkor döntöttek úgy, hogy belekezdenek a macik gyűjtésébe, és mostanra már jócskán megnövekedett az állomány. A népes medveseregből hagyományosan minden februárban kiállítás nyílik a teátrum Szent István úti épületében.
Hírportálunk ott jártakor a 19 éves Fűzfa Gréta tekintette meg a kiállítást, akinek nagyon tetszett, mint mondta, nem is gondolta, hogy ennyi medve el fog férni a színházban. A fiatal lány szereti a medvéket, a legjobban az Északi-sarki kompozíció vonzotta.
-Erre az évre több mint 500 új brummogóval bővültünk. Az idei évben újdonságként tizennégy apró enteriőrben különféle életképek is megjelennek - emelte ki az igazgató.
Már a nyitónapon is több mint százan keresték fel a nem mindennapi kiállítást, ami gyerekeket és felnőtteket, helyieket és környékbelieket, sőt távolabbról érkezőket egyaránt vonz.
A macikat több napon át február 18. és 22. között tekinthetik meg az érdeklődők. Ezeken a napokon a kiállítás 9.30-tól 12 óráig, valamint 14 órától 17 óráig látogatható. A tíz főnél nagyobb csoportok esetén pedig előzetes telefonos egyeztetés szükséges.
Sarkadi Nagy László végül hozzátette, jelenleg a teátrum tagjai tájolnak az Almárium mesékkel, illetve a tavasz folyamán tartják A csillagszemű juhász című előadásuk bemutatóját és a húsvét, valamint a gyermeknap jegyében családi délutánt is szerveznek. Az évadot a Pegazus Parádé zárja majd a nyár elején.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-15 14:28:57

A te országod. A te hangod - Nemzeti konzultáció a koronavírusról


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 17:35:05

7 milliárd forint


ajánlott cikk főképe

2020-07-23 15:15:16

Ez lesz Izrael jövője?


ajánlott cikk főképe

2020-08-19 16:24:24

1,4 milliárd forint többletforrást kapott a város a barnamezős projekt megvalósításához