Farsangi koncert a zeneiskolában


2019-02-22 20:34:47  | cikk: ha  | 


Farsangi koncert a zeneiskolában főképe

Katicák, pitypangok, kalózok, cicák, boszorkák muzsikáltak a Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában ma délután. Az intézményben immár hagyományos a farsangi koncert, melynek lényege, hogy jelmezben lépnek fel a különböző tanszakok növendékei. Némethné Farkas Nóra csellótanár ötlete volt a rendezvény, ami mára már kiteljesedett, olyannyira, hogy a jelmezes hangszeresek két koncertet adnak, olyan sok a jelentkező a beöltözős muzsikálásra.

A pápai kalózok is muzsikáltak

Az első koncert műsorvezetői Bunda Valéria és Németh-Vékes Erzsébet voltak, őzikének és cicának öltözve játékosan konferálták a fellépőket. Bunda Valéria elmondta, hogy a farsangi koncert egy kötetlen lehetőség a fellépésre, talán ezért is népszerű a gyerekek körében. Ez a hangverseny a vidámságról szól, a jelmezek színesítik az előadást.

Tavaszváró dalok is felcsendültek

A farsangi koncerten az léphet fel, aki vállalja a jelmezbe öltözést, s a diákok rendszerint erre az alkalomra tanulnak meg egy-egy darabot. Klasszikus és könnyedebb dallamok, népdalok is szerepeltek a repertoárban. Voltak szólódarabok, de kamaraművek is, valamint a szolfézscsoportok is készültek dalokkal. Aki szeretne belekóstolni a farsangi koncertek hangulatába, jövő pénteken, március 1-jén még megteheti, hisz akkor lesz a második koncert a zeneiskolában.

Képek:


Címkék: zeneiskola
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet