Rendőr járt a Vajda lakótelepi óvodában


2019-02-26 13:32:43  | cikk:  | 


Rendőr járt a Vajda lakótelepi óvodában főképe
A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa a helyi óvodásokkal beszélgetett a közlekedési szabályokról.

A Pápai Városi Óvodák Vajda Lakótelepi Tagóvodájának Napsugár csoportját 2019. február 25-én délelőtt látogatta meg a Pápai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója. A foglalkozás első részében a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól beszélgetett a rendőr a gyermekekkel. Kihangsúlyozta, hogy gyalogosan a járdán kell közlekedniük, ha nincs járda, akkor haladhatnak csak az úttest melletti útpadkán vagy ennek hiányában az úttest szélén, lehetőleg a bal oldalon. Megtanulták az úttesten történő átkelés szabályait és beszélgettek a kerékpár kötelező tartozékairól is. Szóba kerültek a gépkocsiban történő utazás szabályai, amelynek során a gyermekbiztonsági rendszer és a biztonsági öv használatának fontosságát emelte ki az előadó.

A délelőtt zárásaként az óvodások láthatósági mellényt öltöttek, majd a rendőr vezetésével egy óvoda körüli séta keretében gyakorolták a gyalogos közlekedés szabályait.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai az ügyben lopás miatt egy 48 éves nőt és 26 éves fiát, orgazdaság miatt pedig egy 57 éves nórápi lakost 23 éves fiával együtt hallgattak ki gyanúsítottként.

Feljelentés érkezett a rendőrségre 2020. július 23-án délelőtt arról, hogy egy Pápa...

2020-07-27 08:11:12

Rendőrkézen a szénabálatolvajok és az orgazdák


A pápai rendőrök elfogták a nőt és a férfit, a járművet pedig lefoglalták.

A járőrök Farkasgyepűn ellenőriztek egy autót, és igazoltatták annak vezetőjét, egy 48 éves erdőteleki nőt és a jármű utasát, egy 39 éves, szintén erdőteleki férfit 2020. szeptember 22-én 19 óra 8 perckor....

2020-09-23 15:08:50

Egy autó, két személy, három körözés


ajánlott cikk főképe

2020-07-01 10:35:55

Ittasan hajtott fának a nő, a rendőrök eljárást indítottak ellene


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 15:04:23

Kerékpárosokat ellenőriztek a rendőrök