Rendőr járt a Vajda lakótelepi óvodában


2019-02-26 13:32:43  | cikk:  | 


Rendőr járt a Vajda lakótelepi óvodában főképe
A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa a helyi óvodásokkal beszélgetett a közlekedési szabályokról.

A Pápai Városi Óvodák Vajda Lakótelepi Tagóvodájának Napsugár csoportját 2019. február 25-én délelőtt látogatta meg a Pápai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója. A foglalkozás első részében a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól beszélgetett a rendőr a gyermekekkel. Kihangsúlyozta, hogy gyalogosan a járdán kell közlekedniük, ha nincs járda, akkor haladhatnak csak az úttest melletti útpadkán vagy ennek hiányában az úttest szélén, lehetőleg a bal oldalon. Megtanulták az úttesten történő átkelés szabályait és beszélgettek a kerékpár kötelező tartozékairól is. Szóba kerültek a gépkocsiban történő utazás szabályai, amelynek során a gyermekbiztonsági rendszer és a biztonsági öv használatának fontosságát emelte ki az előadó.

A délelőtt zárásaként az óvodások láthatósági mellényt öltöttek, majd a rendőr vezetésével egy óvoda körüli séta keretében gyakorolták a gyalogos közlekedés szabályait.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A pápai rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek egy 23 éves pápai férfit, aki két különböző pár cipőt lopott el az egyik pápai üzletből.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 23 éves F. R. Ottó 2019. május 28-án délután megjelent az egyik pápai cipőboltban, ahol hosszasan próbálta...

2019-05-29 15:58:16

Cipőt akart lopni, a rendőrök őrizetbe vették


ajánlott cikk főképe

2019-05-05 14:23:28

Balesetet okozott, lezárult a nyomozás


ajánlott cikk főképe

2019-05-20 09:39:15

Megrongálta a fénysorompót, keressük


Lopás miatt indult büntetőeljárás egy 23 éves pápai férfi ellen.

Az eljárás adatai alapján a Nemesgörzsönyben élő sértett 2019. február 22-én délután értesítette a rendőrséget arról, hogy az előző napokban több százezer forint értékben tűntek el lakásából aranyékszerek. A járőrök...

2019-02-28 11:00:35

Ékszereket és pénzt lopott az idős asszonytól


PÁPA időjárás