Közel száz résztvevő a járási népdaléneklési versenyen


2019-02-28 11:28:12  | cikk: Babos Petra  | 


Közel száz résztvevő a járási népdaléneklési versenyen  főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már hagyomány, hogy évről-évre megtartják a népdaléneklési versenyt.
Heizer Zoltánné igazgató elmondta, az iskola profiljához kapcsolódik a népdaléneklési verseny, melyet a művészeti munkaközösség minden tanévben megszervez. A területi versenyre közel száz diák jelentkezett különböző korcsoportban. Idén tíz iskola fogadta el a meghívásukat, a város valamennyi általános iskolájából képviseltették magukat az énekesek, de érkeztek Pápateszérről, Vaszarról, Mezőlakról és Nemesszalókról is tanulók.
A verseny szervezője, Orbán Judit érdeklődésünkre elmondta, a versenyzők gyors és lassú népdalokat hozhattak.
-A versenyre a tanulók saját, kézzel készített nevezési lapjukkal érkeztek, melyen fel kellett tüntetniük, a nevüket, az osztályukat és hogy mit is fognak énekelni. A gyerekek két szabadon választott darabot énekeltek el - tájékoztatta hírportálunkat a munkaközösség vezetője.
A diákokat az intézmény énektanárai bírálták el. A legjobbak oklevelet és édességet kaptak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-14 17:22:46

Szombaton ismét Jégpályák éjszakája lesz


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 19:22:46

Fedett buszváró a Pálházapusztán élőknek


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 12:10:43

Frank Liu Kovásznát is támogatta védőfelszerelésekkel


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 20:10:04

Döntőben az Örökség - Szavazzunk a pápai erkeles gyerekekre