Folytatódik a Korvin utca rekonstrukciója


2019-02-28 11:50:28  | cikk: HuHa  | 


Folytatódik a Korvin utca rekonstrukciója főképe
Ismét megkezdődött a munka a Korvin utcában. Mint ismeretes, a felújítás annak a 650 millió forintos egyedi kormánytámogatásnak a felhasználásával készül, melyből másik öt utca rekonstrukciója is megvalósult. A Korvin utcai munkálatok múlt évben már megindultak, a téli időjárás elmúlása után pedig újra felvonultak a munkagépek és az építőmunkások.
Molnár István (balra) és Vörös László a Korvin utca további munkálatait egyeztette a helyszínen

Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője felidézte, 2018-ban elkészült a járda a Fő tér és a Kard utca közötti szakasz mindkét oldalán és megépítették a Barát utcai kereszteződést is, amely kis kockakő burkolatot kapott.
Macskakő burkolattal csatlakozik a Barát utca a korvin utcához

Most a Kuruc és a Kard utca között folyik a munka: a páros oldalon építik a járdát, a páratlan oldalon folyhat a gyalogos közlekedés - tudtuk meg Vörös Lászlótól, a kivitelező cég vezérigazgatójától. A járdaépítés mellett tervezik az útpálya aszfaltozását is, ám erre addig várni kell, míg az aszfaltkeverők megkezdik a munkát.
-Igyekszünk most minél hosszabb szakaszon megépíteni a járdát és amint beindulnak az aszfaltkeverő üzemek - ehhez a napi középhőmérsékletnek el kell érnie a 5-6 fokot - akkor megállunk a járdaépítéssel és leaszfaltozzuk az útpályának azt a részét ahol a járdák már elkészültek - közölte a vezérigazgató.
A páros oldalon a szegályépítés zajlik a Kard és Kuruc utca között

A munkálatok befejezése a tervek szerint nyár közepére várható, a beruházás elhúzódásának oka, hogy a Korvin-Korona utca kereszteződésében - ahol a körforgalmat alakítják majd ki - egy gázvezeték kiváltást még el kell végezni. A tervek erre elkészültek, de mivel lakossági fogyasztókat lát el a vezeték, április 30-ig a cserét nem kezdhetik meg - tájékoztatott a városfejlesztési osztály vezetője.
Az építkezés miatt továbbra sem lehet gépkocsival közlekedni a Korvin utcai munkaterületen, a kivitelező azonban az üzletek ellátását biztosító járművek behajtását biztosítja.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet