„Védd magad okosan”  bűnmegelőzési vetélkedő Pápán


2019-03-05 14:26:42  | cikk:  | 


„Védd magad okosan”  bűnmegelőzési vetélkedő Pápán főképe
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság „Fókuszban a biztonság” címmel komplex bűnmegelőzési projektet indított, amely a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg 2018. január 1. és 2019. május 31. között. Ennek keretében a főkapitányság és a Pannon Várszínház együttműködésével jött létre a „Védd magad okosan! - Játékos biztonság” című interaktív, színpadi elemekkel bővített társasjáték, amellyel 2019. március 1-jén délelőtt a pápai középiskolások is megismerkedhettek.

A játéknak a pápai Huszár Közösségi Ház adott otthont, ahova valamennyi pápai középiskola meghívást kapott. A diákok négy csapatot alkottak (piros, kék, zöld, sárga) és egy színész segítőt is kaptak. Minden csapat csapatkapitányt választott, aki vagy egymaga, vagy a csapattagokkal közösen próbálta az élő társasjáték feladatait megoldani.  A játék során szó esett az internetes zaklatás, a lopás, a testi sértés és a segítségnyújtás elmulasztása cselekmények büntetőjogi megítéléséről és jogkövetkezményeiről is, és volt olyan csapat, akinek „Ne lopj!” címmel  egy dalszöveget kellett készíteni, majd egy zenei alap segítségével előadni. A feladványok között volt versírás, fogalom elmutogatás és védőbeszéd készítés is, de az ügyességi feladatok sem maradhattak el.

A bűnmegelőzési vetélkedőt az acsádys és türrös diákokból álló csapat nyerte. Az előadás végén a színészek a vetélkedőre létrehozott zenés fináléval lepték meg a résztvevőket és a nézőket.

Képek:


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-05 14:26:42

„Védd magad okosan”  bűnmegelőzési vetélkedő Pápán


A pápai sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. április 9-én az éjszakai órákban Pápa belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 45 éves helyi lakost. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter...

2019-04-10 13:09:56

Ittasan ült a volán mögé


Hamis név megadásával akarta félrevezetni a rendőröket egy körözés alatt álló szombathelyi férfi.  

A járőrök 2019. február 20-án 20 óra 20 perckor Pápa belterületén igazoltattak egy férfit. A rendőrök kérésére az igazoltatott személy semmilyen fényképes igazolványt nem tudott...

2019-02-21 11:08:42

Hamis adatokat adott meg és elzárás miatt körözték


ajánlott cikk főképe

2019-05-24 13:13:03

Ittasan vezetett, villanyoszlopnak ütközött


PÁPA időjárás