Szombaton nyílik a Matisse-kiállítás az Esterházy-kastélyban


2019-03-05 16:23:24  | cikk: Babos Petra  | 


Szombaton nyílik a Matisse-kiállítás az Esterházy-kastélyban főképe
Mint arról korábban már hírt adtunk, idén újabb képzőművészeti különlegességgel lepi meg látogatóit az Esterházy-kastély, Pablo Picasso után Henri Matisse alkotásaiból áll össze az időszaki kiállítás, amely március 9-én, szombaton nyílik meg az Esterházy-kastélyban. A kiállítás a Színek és formák címet viseli, hiszen Matisse a színek mestere.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a tárlatmegnyitó egyik különlegessége az lesz, hogy a tavalyi Picassóval ellentétben nem a talpig feketében, hanem színpompás, vidám, változatos öltözékben léphetnek be a vendégek. Matisse kedvenc színe a lila és a zöld volt.
-Arra kérnénk még a látogatókat, hogy hozzanak magukkal egy szál virágot is, hogy minél színesebbé tegyük a rendezvényt. A kiállítás megnyitóját szombaton 17 órakor tartjuk és éppúgy, mint az előző évi időszaki kiállításokon, most is meglepetésekkel készülünk a vendégek számára - emelte ki Boros Katalin, aki hozzáfűzte, Matisse az életszeretetét, az életigenlést tudja átadni a pápaiaknak, azt, hogy lépjünk ki a szürke hétköznapokból, s merjünk színesek, változatosak lenni.
A kiállítás október 31-ig tekinthető meg a kastélyban, de ha nagy lesz az érdeklődés, akkor meghosszabbítják az év végéig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-07 19:20:27

"Azt csináld, amiben hiszel és higgy abban, amit csinálsz!" - Mező Lászlóné kiállítása


ajánlott cikk főképe

2019-10-28 08:29:24

Megáldották a Szent József-kápolna toronysisakját


ajánlott cikk főképe

2019-12-19 08:54:23

Közösségi fenyőfaünnep a (volt) Kilián lakótelepen


ajánlott cikk főképe

2019-11-06 23:01:06

"A tanítás nem tudomány, hanem művészet"


PÁPA időjárás