Látványtó és játszótér, futópálya és bográcsozó - készülnek a Külső-várkerti tervek


2019-03-06 16:48:17  | cikk: HuHa  | 


Látványtó és játszótér, futópálya és bográcsozó - készülnek a Külső-várkerti tervek főképe
Ma délelőtt mutatta be a városvezetésnek az előzetes tervdokumentációt, a Zöld Város II. projekt generáltervezője, a Global Terv Kft. Mint arról már tudósítottunk, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2. körében 574 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a Várkert út, a Vajda Péter lakótelep és a Bakonyér közötti terület rehabilitációjára, s benne a lakótelep mögötti terület rekreációs parkká alakítására. A tervezési folyamat elkezdődött most két koncepciót mutatott be az építészmérnökökből, tájtervezőkből és tájépítészekből álló tervezői csoport.
Az egyeztetésen a polgármester, a városfejlesztési osztály munkatársai és a tervezői csoport tagjai vettek részt

-Ez a terület roppant értékes és méltatlanul alacsonyan kihasznált, hiszen legalább olyan lehetőségeket kínálna a kikapcsolódásra, rekreációra, mint a Várkert - jelentette ki Áldozó Tamás polgármester, hozzátéve, erre 1945 óta soha nem futotta erőből és pénzből, de most van lehetősége a városnak arra, hogy ebből az erdős területből gondozott, szabadidő eltöltésére alkalmas parkot hozzon létre.
-A projekt lehetőséget ad arra, hogy közlekedési kapcsolatok épüljenek ki a Téglagyári út és a lakótelep között, hogy a zöldfelületek megújuljanak - nem elfeledve a Bakonyerdő itt zajló projektjét -, hogy a korábban kialakított tómeder hasznosításával egy új látványelem létesüljön.
Két koncepció készült a terület kialakítására

A fejlesztés elsődleges célközönsége a pápai lakosság, a gyermekes családok számára például épül játszótér, az idősebb korosztálynak többek között sétautak, ösvények kialakítása szerepel a tervekben, de szabadidősportra is alkalmas lesz a terület füves focipályával. A tó látvány- és csónakázótóként jelenik meg és a tervezők bográcsozó helyeket, erdei futópályát, kávézót is beleálmodtak a koncepcióikba.
A generáltervező cég a Global Terv Kft., a mai egyeztetésre két koncepcióval érkezett. Szkaliczki Tünde ügyvezető arról tájékoztatott, természetközeli kiránduló parkot terveztek a területre, mely illeszkedik a környezetéhez, alacsony fenntartási igényű és egyaránt szolgálja a helyieket és a turistákat.
-A múlt héten tárgyaltunk először a város képviselőivel, ma már helyszínrajzokkal és előkészítő tervekkel jöttünk, ezek tájépítészeti elképzeléseket és építészeti terveket is tartalmaznak. Ma az a feladatunk, hogy ezeket egyeztessük, megismerjük az önkormányzat véleményét, javaslatait és ezek alapján megindulhasson a tervezés mélyebb szintű folyamata - mondta az ügyvezető.

Áldozó Tamás polgármester a terveket megtekintve arról szólt, a városlakók véleményét is meg kívánja ismerni a bemutatott elképzelésekről, ezért hamarosan lakossági fórumon ismerteti a koncepciókat, ennek pontos idejéről és helyéről tájékoztatjuk olvasóinkat.
A polgármester a városlakókkal is meg kívánja ismertetni az előzetes terveket

A városvezető azt is megosztotta velünk, ennek a területnek a rehabilitációjához személyesen is kötődik, érzelmileg ez a projekt áll hozzá legközelebb, hiszen ő maga is itt töltötte gyermekkorát, itt a Külső-Várkertben játszott, focizott, épített bunkert a többi lakótelepi gyerekkel, ezért nagyon várja, miként lehet a környezetet megújítani.

A Zöld Város programokat úgy összegezte, a Zöld város I. projekt kivitelezése - mely a Várkert és az Erzsébet liget megújítását tartalmazza - folyamatban van, most megkezdődött a Zöld város II. projekt tervezése, de már a Zöld város III. projekt elméleti előkészítése is elindult - ez utóbbi a 2021. utáni időszakra vonatkozó fejlesztés.

Képek:


Címkék: TOP | zöld város II
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet PÁPA időjárás