Rengeteg program várja idén is a pápaiakat


2019-03-06 22:24:11  | cikk: HuHa  | 


Rengeteg program várja idén is a pápaiakat főképe
Elkészült az idei rendezvénynaptár, csak az önkormányzat és a JMSZK által szervezett programok száma meghaladja az ötvenet, ehhez jönnek hozzá a különböző szervezetek, közösségek rendezvényei, melyek évről évre visszatérően színesítik a városi programkínálatot és ehhez jönnek hozzá azok a programok, amiket az egyes intézmények szerveznek a városban. A kínálat tehát bőséges, a szórakoztató programokon kívül számos kulturális esemény és a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó rendezvény tölti ki a városi rendezvénynaptárt. Ezekről egyeztetett ma délután Áldozó Tamás polgármester, Boros Katalinnal, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetőjével és Szabadkai Veritával, a JMSZK igazgatójával.

A városvezető a sajtó képviselőinek elmondta, minden év különbözik a többitől, hiszen mindegyiknek megvan a maga karaktere. Az idei évben a már megszokott programokon túl újak is szerepelnek a tervezetben és a helyi akciócsoport pályázatainak köszönhetően sok szervezet juthat forrásokhoz, amiből programjaikat jó feltételek mellett rendezhetik meg.
-Minden évben nagyon várom az ismert rendezvényeket, ilyen a Játékfesztivál és a Borfesztivál, de arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy a barokk rendezvény felelevenítése, a Pápai Barokk Napok sok-sok év után egészen más feltételek között és más háttérrel - hiszen a legutóbbi idején nem működött az Esterházy-kastély - mennyire lesz képes megszólítani a pápaiakat és mennyire lesz képes idecsábítani a máshol élőket.

Áldozó Tamás kiemelte, a Holokauszt emlékév önálló programsorozatát, mely most formálódik és a Pannonia Reformata Múzeum négy alkalomból álló hangversenysorozatát. Ezek nem szerepelnek a rendezvénynaptáron, de fontos részei az éves programtervnek több más intézmény által tervezett kulturális eseménnyel együtt.
A programok sorában szerepelnek a városrészi napok, a Scherzo - Zenés Ifjúsági Színpadok Országos Fesztiválja, az Agrárexpo, a Közösségek Majálisa, a Mozdulj Pápa!, idén is lesz ökumenikus nap, Múzeumok Éjszakája, Hegy Napja, Pegazus Parádé, kórustalálkozó, Szent Márton Napi Újbor Ünnepe, Gyertyafényes Advent és városi szilveszteri mulatság - hogy csak néhány ismert és népszerű eseményt emeljünk ki a hosszú sorból.

Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója arról szólt, intézményük pályázatot nyújtott be Pápa Város Kulturális Fejlesztéséért Helyi Közösség helyi akciócsoportjához, így két évre szervezik a Játékfesztivált és a Borfesztivált. Idén több olyan fellépője lesz a rendezvényeknek, akik először látogatnak Pápára, így például a Kowalsky Mega Vega zenekar, a Margaret Island, Boban Markovic és zenekara, de több visszatérő sztár is szórakoztatja majd a vendégeket, köztük Demjén Ferenc, a Budapest Bár, a Balkan Fanatik és a Parti One zenekar. A művelődési központ arra is ügyel, hogy a helyi zenekarok és művészeti csoportok számára is biztosítson fellépési lehetőséget, így rendezvényeiken velük is találkozhat a közönség.

Az önkormányzat az idei évben 500 millió forintot biztosít kultúrára. Ez minden ötödik helyi adóforint, ami nagyon jelentős összegnek számít. Ebben a programok költségei, a szervező intézmények fenntartási kiadásai szerepelnek - tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-01 22:33:17

Meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján


ajánlott cikk főképe

2019-10-19 20:32:39

Jótékonysági gálaest a pápai ferences - és a nagydémi Kisboldogasszony-templom javára


ajánlott cikk főképe

2019-09-28 13:20:07

Mesepiac a Református Ótemplom udvarán


ajánlott cikk főképe

2019-12-08 23:23:35

Adventi kórustalálkozó az evangélikus templomban


PÁPA időjárás