Házhoz mentünk


2019-03-07 11:01:10  | cikk:  | 


Házhoz mentünk főképe
Marcaltőn folytatódott az országos „Házhoz megyünk” rendőrségi bűnmegelőzési program Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai iskolai előadásokkal, kerékpár regisztrációval és lakossági fórummal várták Marcaltő lakosságát 2019. március 5-én a „Házhoz megyünk” rendőrségi bűnmegelőzési program keretében.

A helyi Kmety György Evangélikus Általános Iskola diákjai az „Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában” Veszprém megyei bűnmegelőzési program keretében rendőrségi prevenciós foglalkozásokon vettek részt, valamint katasztrófavédelmi, mentési, egészséges életmód, egészségügyi, környezetvédelmi és honvédelmi szakterületekről szóló előadásokat hallgattak meg. A rendőrök az alsó tagozatosok számára egy kerékpáros akadálypályát is felállítottak, ahol a kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedhettek meg a gyermekek, majd ezt követően beülhettek a rendőrautóba is.

A rendezvényen lehetőség nyílt kerékpár regisztrációra is a BikeSafe országos kerékpár regisztrációs rendszerben, továbbá az érdeklődők az iskola előterében felállított információs ponton bűnmegelőzési kiadványok közül választhattak, valamint személyre szóló vagyonvédelmi tanácsokat is kaphattak.

A rendezvény 16 órakor lakossági fórummal zárult, ahol a helyi körzeti megbízott és a megelőzési előadó a betörések, besurranások, az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások, az „unokázós” csalások megelőzési lehetőségeiről, az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatoknak álcázott termékbemutatók veszélyeiről, továbbá a 112-es segélyhívó számok rendeltetésszerű használatáról beszélgetett a megjelentekkel, valamint számukra prevenciós kiadványokat is átadtak.

A rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy a tavaszi kertészkedés alatt is érdemes az utcakaput és a lakás ajtaját zárva tartani, valamint nem csak a lakást, hanem az értékes szerszámokat, munkagépeket őrző melléképületeket, valamint a garázst is szükséges biztonságos nyílászárókkal, zárakkal védeni. Kiemelték a riasztóberendezések betörés-megelőzésben betöltött szerepét, valamint arra kérték a megjelenteket, hogy idegeneknek soha ne árulják el, ha a szomszédjuk nem tartózkodik otthon.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-04 10:41:14

Több lakásba is betört, a rendőrök elfogták


ajánlott cikk főképe

2019-02-26 13:32:43

Rendőr járt a Vajda lakótelepi óvodában


A Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési vetélkedőt szervez háromfős családi csapatok számára.

A vetélkedő célja a lakosság prevenciós ismereteinek bővítése és elmélyítése egy játékos vetélkedő formájában. 

A csapatokat kizárólag egy nagyszülő, egy szülő és...

2019-03-14 13:57:39

Meghívó bűnmegelőzési vetélkedőre


ajánlott cikk főképe

2019-06-11 10:16:21

Fel akarta gyújtani a lakását


PÁPA időjárás