Programokban gazdag év áll a PVCNÖ előtt


2019-03-07 15:33:02  | cikk: Babos Petra  | 


Programokban gazdag év áll a PVCNÖ előtt főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. A gyűlésen módosították a PVCNÖ 2019. évi költségvetéséről szóló határozatot. A nemzetiségi önkormányzatnak 1.468.650 Ft áll rendelkezésükre, s majd ehhez jönnek még a feladatalapú támogatások és a pályázatok.
Markos Róbertné elnök a 2019. évi munkaterv kapcsán elmondta, a munkát januárban megkezdték.
-Április 18-án húsvéti játszóházba hívjuk a gyerekeket, ahol tojásfőzés és festés lesz a program. Májusban fagyizni szeretnénk és palacsintát sütni, május 5-én Boldog Cerafino első magyar cigány szentre emlékezünk Salgó Ferenc kanonok vezetésével, de május végén a gyermeknap sem maradhat el. Júniusban sportnap, tánctábor vár majd az érdeklődőkre, július 22. és 28. között Vinyére szervezzük meg a nemzetiségi és hagyományőrző táborunkat. Augusztusban tervezünk egy balatoni hajózást, kirándulást a balatonedericsi Afrika Múzeumba, és Bakonybélbe egy családos kirándulást. Szeptemberbe Csatkára, októberben a sajópálfalai Könnyező Szűzanyához zarándokolunk. Októberben ismét megszervezzük a haloweeni játszóházat, novemberben pedig a Márton napi programot. Decemberben, ha lesz hó, szeretnénk szánkózni a Bakonyban, de adventi, Mikulás napi és karácsonyi játszóházat is szeretnénk megtartani. Az évet közmeghallgatással zárjuk majd - tudtuk meg az elnöktől.
Vegyes ügyek keretében szó esett a tavalyi máriapócsi zarándoklat, a Veszprém Megyei Romanap és a Táncfesztivál pályázatainak szakmai beszámolójáról és a költségvetéseinek beadásáról.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-30 10:09:20

Folytatódik az arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-01-02 15:44:36

Kisfiú lett 2020 első pápai újszülöttje


ajánlott cikk főképe

2020-02-04 15:56:43

Fákat dönt, tetőt bont a viharos szél


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 21:32:16

Kézbe vehető történelem - Értékes lelet került elő Pápa határában