Komplex angol nyelvi verseny a Tarczyban


2019-03-07 20:07:47  | cikk: Babos Petra  | 


Komplex angol nyelvi verseny a Tarczyban főképe
Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Tarczy Lajos Általános Iskola két tannyelvű tagozata és az idegen nyelvi munkaközössége a komplex angol nyelvi versenyt az általános iskola 7. és 8. osztályosai számára. A megmérettetésen 21 diák vett részt a város és a környék általános iskoláiból, összesen hat intézményből. Ezzel a versennyel már háromra emelkedett a Tarczy iskola által szervezett angol nyelvi megmérettetések száma.
Hardi Tünde tagozatvezető elmondta, a verseny neve is jelzi, a komplex nyelvtudásról szeretnének képet kapni és ez alapján nyerteseket hirdetni.
-Két héttel ezelőtt, az írásbeli fordulón a nyelvtani tudást, a hallott és olvasott szövegértést mértük, ma pedig szóbeli kommunikációs készségüket mutathatták be versenyzők. A feladatlapokat nagyon ügyesen oldották meg, s bár akadtak hibák, összességében azt mondhatom, hogy alaposan elsajátították az angol nyelv alapjait. A versenyt az iskolában működő magyar-angol kéttannyelvű tagozat fennállásának tízedik évfordulója alkalmából rendeztünk meg. E jeles évforduló tiszteletére rajzpályázatot hirdettünk a felsős kéttannyelvűs diákok között. A beérkezett pályamunkák közül fogjuk kiválasztani a tízéves tagozat logóját a későbbiekben - tudtuk meg Hardi Tündétől. A szóbeli fordulón témakörökből húztak a diákok, s arról beszéltek, majd a képleírás várt rájuk, hasonlóan, mint a nyelvvizsgán.
Végül köszönetét fejezte ki Francsics Ildikónak, Bertalan Ágnesnek, és Szakácsné Kokas Juditnak a feladatok összeállításában, a feladatlapok értékelésében, a verseny szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségéért.
A Tarczy iskola és a Petőfi Sándor Gimnázium kéttannyelvű tagozata között kiváló munkakapcsolat működik, így ezúttal is ottani kollégákat kértek fel a zsűrizésre. A nyolcadik évfolyamon Horváth Eszter tanárnő és Kenneth Quiter amerikai nyelvi lektor, a hetedik évfolyamon pedig Korbel Péter és a Tarczy iskola nyelvi lektora, Aimee Herubin értékelte a diákok nyelvtudását.
A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

Képek:

Hetedik évfolyam:
1. helyezett: Fehér Dóra, Tarczy Lajos Általános Iskola, felkészítő tanára: Szakácsné Kokas Judit
2. helyezett: Mórocz Hanna, Szent István Római Katolikus Általános Iskola, felkészítő tanára: Novák Andrea
3. helyezett: Király Dániel, Szent István Római Katolikus Általános Iskola, felkészítő tanára: Novák Andrea
Nyolcadik évfolyam:
1. helyezett: Molnár Zille Lilla, Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, felkészítő tanára: Bálint Dalma
2. helyezett: Stankovics Luca, Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, felkészítő tanára: Szakács Anita
3. helyezett: Böröczky Éva, Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, felkészítő tanára: Bálint Dalma

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-29 19:29:40

Mi, pápaiak! - Új mozgalom alakult városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 23:46:53

Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 22:59:09

Dalos Fő tér


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 16:14:09

Enyhítések az alapellátásban