A nyugdíjas egyesület hölgy tagjait köszöntötték


2019-03-08 17:41:26  | cikk: Babos Petra  | 


A nyugdíjas egyesület hölgy tagjait köszöntötték főképe
A város egyik legnagyobb civil szervezte, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete egyik legnépszerűbb rendezvénye a nőnap, melyre ebben az évben is sokan gyűltek össze a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében.
Idén is tavaszt idéző, színes primula, ízletes bor, finom sütemények, vidám műsor és persze jó hangulat várta a nyugdíjasokat a nőnapi rendezvényen. Völfinger Géza és Csukárdi Tibor egyesületi tagok nőnapi verses köszöntője után Baán Éva, az egyesület elnöke szólt az egybegyűltekhez, aki kiemelte, a nőnap az egyik legnépszerűbb programjuk, az egyesület tagjai szeretik a közösségépítő és összetartó rendezvényeket. Végül dr. Kovács Zoltánnak és Áldozó Tamásnak gratulált a névnapjukhoz.
A rendezvényen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is köszöntötte a hölgyeket, aki mint mondta, a nőkkel teljes a világ.
-A hölgyek fonják körbe az életünket, a maguk lényével és mindent értünk tesznek a gyermekkorunktól egészen a felnőtté válásig. Erről csakis a tisztelet és a köszönet hangján lehet beszélni. Ma ez hangzik el minden versben, énekben. De mit is adhatunk ilyenkor még? Adhatunk egy, vagy több szál virágot a hölgyeknek, tehát a virágon keresztül szeretnénk a tiszteletüket kifejezni, de nincs az a világ legnagyobb virága, amibe ez beleférhetne. Tehát az az egy jelképes virág legyen a világ legnagyobb virága, amin keresztül örömünket, tiszteletünket fejezzük ki a nők iránt, mert nélkülük nem kerek a világ.
Áldozó Tamás köszöntőjében elmondta, nem lehet a családról, az életről beszélni nők nélkül.
-Ha családról beszélünk, azt látjuk, hogy a család súlypontja megváltozott, hiszen régen a háziasszony volt, akinek gyermekei és férje volt, ő irányított mindent, számon tartotta a születés- és névnapokat, ő főzött, vezette a háztartást. Ez a súlypont mára eltolódott, hiszen más évtizedeket élünk. A középső generáció mindkét tagja dolgozik, karriert épít, s sok mindenre nincs idejük. A mai családokban a nagymamákra került ez a súlypont, ők tartják számon a névnapokat, születésnapokat, keresztelőket és minden ünnepet. Én ezért most a nagymamáknak mondok köszönetet. Önök ezt a feladatot kiválóan és örömmel ellátják, ezért azt kívánom Önöknek, ilyen kapcsolatokkal legyenek gazdagok, ilyen tudást tartsanak számon - emelte ki a polgármester, majd hozzátette, büszke arra, hogy egy olyan közösség képviseletében beszélhet, amely ezt az egységet, a családot fontosnak tartja, aki azért dolgozik, hogy intézményekkel, támogatásokkal ezeket a családokat megerősítse, és aki azért dolgozik, hogy ezekben a közösségekben egyre több legyen az unoka.
A hölgyeknek a virágot dr. Kovács Zoltán és Áldozó Tamás adták át az ünnepség végén

Az egyesület nő tagjait Demeter Ferenc, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Egyesület elnöke és Tomena György, a Honvéd Bajtársi Klub nevében köszöntötte.
Mára már hagyományosnak számít, hogy Unger Tamás alpolgármester jóvoltából felkínált ízletes bor és a jóízű beszélgetések mellett a műsor is változatos. Így a szórakoztató programról idén a Kossuth Gergő, a jó hangulatról pedig Rugli Béla gondoskodott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-03-08 18:42:33

Pro Publico díj Wiek Noldusnak


ajánlott cikk főképe

2019-04-12 16:53:36

Nagy László-emlékjelet avattak a városbarátok


ajánlott cikk főképe

2019-01-17 21:10:31

Adófórum a pápai térség vállalkozóinak


ajánlott cikk főképe

2019-02-19 21:56:27

Tájékoztató a könyvtár új közösségi tereinek használatáról


PÁPA időjárás