Megizzadt a tíz emberrel küzdő Perutz FC ellen az Ajka


2019-03-17 19:19:51  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu  | 


Megizzadt a tíz emberrel küzdő Perutz FC ellen az Ajka főképe
A gyenge napot kifogó éllovas begyűjtötte a pontokat a 75 percig emberhátrányban játszó pápaiakkal szemben a labdarúgó NB III Veszprém megyei derbijén - tudósít a veol.hu.

Mindkét csapat visszafogottan kezdett a remek időben, szépszámú közönség előtt rendezett találkozón. Az FC Ajka ugyan lőtt egy lesgólt, a Perutz FC pedig „leskapufát” ért el, de elsősorban a labda tartásával, a megfelelő helyezkedés megtalálásával voltak elfoglalva a felek. A 12. percben Csizmadia kínálta meg Szigetit egy távoli lövéssel. Nem sokkal később kecsegtető helyzetből végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, Nagy Krisztián 18 méteres lövésébe a sorfalban álló Dóczi kézzel ért bele. A védő nem sokkal korábban kapta meg első sárga lapját, most pedig a másodikat, azaz egyszerre került emberelőnybe és jutott tizenegyeshez az FC Ajka. A büntetőt Nagy Krisztián magabiztosan értékesítette, 18. perc: 1-0.
Az egyébként is feszült légkör még idegesebbé vált. A 23. percben Illés kapott remek kiugratást, de a középpályás az égbe lőtte a játékszert, nem sokkal később ismét ő próbálkozott, Szigeti könnyedén védett. A 30. percben Csizmadia fejese kerülte el a kaput. Jöttek a hazai lehetőségek, de igazán nagy nyomást nem helyezett ellenfelére a Schindler-csapat. A 36. percben, Köles beadása után a középen érkező Nagy Krisztiánt tüntették el a védők gyanús körülmények között a 16-oson belül. A pápaiak szervezetten játszottak, a házigazda nem igazán találta a megfelelő a tempót, közben potyogtak a sárga lapok. Az első félidőben ötöt osztott ki a játékvezető.

A második játékrészre nagyobb elszántsággal és lendülettel futott ki az FC Ajka, de gyorsan kiderült, továbbra is sok a hiba a hazaiak játékában. A pápaiak tették azt, amit emberhátrányban kell, szigorúan védekeztek és igyekeztek kontrázni. Az első negyedóra elég eseménytelenül telt. A folytatásban a Major helyére beállt Harsányi beadása okozott kisebb izgalmat, a másik oldalon pedig Nagy Tamás maradt le alig egy labdáról az ajkai kapu előtt. A sárga lapos széria közben folytatódott, rövid időn belül Pákai, Nagy K. és Hanzl is összeszedett egy-egy lapot. Nagy K. Szigeti fejberúgásáért érdemelte ki a figyelmeztetést, a csatár azonnal elnézést kért, de a vendégek kapusát hosszan kellett ápolni, végül tudta folytatni a játékot.
Az 58. percben Csemer rántotta le ellenfelét közvetlenül a 16-os előtt, neki is járt a sárga lap, a volt ajkai Vallejos fölé tekerte a szabadrúgást. Közben a hazai közönség ébresztőt kiabált. A 61. percben Böröczky járt közel az egyenlítéshez, de fejese célt tévesztett. Sokszor nem igazán látszódott, hogy a házigazda emberelőnyben futballozik. A 70. percben a csereként beállt Benecz lövését kellett védenie Horváthnak. A 76. percben megvillant az Ajka is, pontosabban Pavlitzky, aki szépen cselezett befelé a bal oldalról, majd lövése a keresztlécen csattant. A másik oldalon Tóth lövése ment alig kapu mellé. A Pápa kockáztatott és sikerült is veszélyt jelentenie ellenfele kapujára. A vendégek meglepő módon többet birtokolták a labdát, ám egy kontra megpecsételte a sorsukat. A 84. percben Nagy Krisztián passzolt Harsányihoz, aki elhúzott a jobb oldalon, középre adását Oláh László egy csel után a kapuba lőtte, 2-0. A hosszabbításban alakult ki a végeredmény, a 91. percben egy szöglet után Pákai Gergő fejelt a pápai hálóba, 3-0.

Schindler Szabolcs: A szezon legrosszabb játékával rúgtunk három gólt. Úgy gondolom, ezek után a csapat tartozik eggyel szurkolótáborának.

Rozmán László: Gratulálok az Ajkának a győzelemhez. Mi egész héten egy igazi rangadóra, 90 perces csatára, ki-ki meccsre készültünk. Ez a tervünk sajnos 15 perc alatt meghiúsult. Gratulálok a csapatomnak, nagy kár az utolsó 10 percért. Sok sikert kívánok az Ajkának az NB II-ben.

FC Ajka-Perutz FC 3-0 (1-0)

Ajka, 1000 néző. V.: Derdák. FC Ajka: Horváth D. - Köles, Pákai, Kovács G., Csemer - Illés (Pavlitzky, 66.), Horváth P. (Oláh, 62.), Kenderes, Csizmadia - Major (Harsányi, 50. perc), Nagy K. Edző: Schindler Szabolcs. Pápai Perutz FC: Szigeti - Nagy, Bohner, Dóczi, Tiba - Szilágyi, Iványi (Jurik, 78.), Hanzl (Baldauf, 65.), Böröczky - Tóth, Vallejos (Benecz, 65.). Edző: Rozmán László.


Képek:

nincsenek képek


Címkék: Perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-24 16:49:25

Közvetlen riválisához utazik a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2019-09-06 09:05:12

Székesfehérváron is folytatná jó sorozatát a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2019-09-01 19:38:28

Újabb magabiztos idegenbeli siker


ajánlott cikk főképe

2019-09-08 15:48:17

Hat forduló után is veretlen a Perutz FC


PÁPA időjárás