Zöldbe öltöztek a kéttannyelvű tagozatra járó tarczysok


2019-03-20 19:57:02  | cikk: Babos Petra  | 


Zöldbe öltöztek a kéttannyelvű tagozatra járó tarczysok főképe
Az írek védőszentjét, Szent Patrikot ünnepelték a Tarczy Lajos Általános Iskola alsós kéttannyelvű tagozatára járó diákok. Szent Patrik egy keresztény térítő volt, akit leggyakrabban Írország védőszentjeként vagy Írország apostolaként tisztelnek. Szent Patrik napját halálának napján, március 17-én ünneplik. A szent alakjához eredetileg a kék szín kapcsolódott, a 17. században azonban már zöld szalagokat és lóherét is viseltek a Szent Patrik napi ünnepségeken, mivel Patrik állítólag a háromlevelű lóhere segítségével magyarázta el a Szentháromság mibenlétét a pogány íreknek. A tarczys tanulók ezért minden évben zöldbe öltöznek, így elevenítik fel az ír kultúra hagyományait.
Nagy Gabriella, az alsós munkaközösség vezetője elmondta, amikor elindult a kéttannyelvű tagozat az intézményben, akkor határozták el, hogy az angolszász országok jeles napjait is megünneplik, színesítve ezzel az éves munkatervüket.
-Tíz éve indítottuk el a kéttannyelvű képzést, melynek a Szent Patrik nap egy színfoltja. Idén is számos játékos feladat, sorverseny várt a gyerekekre, Szent Patrik-napi szimbólumokkal - tudtuk meg a szervezőtől, aki hozzátette, a rendezvényt a 3. e osztályosok vidám előadása fokozta.
A tíz éves jubileum kapcsán logókészítő rajzpályázatot is hirdettek a felsős kéttannyelvűs diákok között. A beérkezett pályamunkák közül választották ki a tízéves tagozat logóját. Az első helyezett Klausz Kolos lett, aki könyvjutalomban részesült.
A programot a Pápa Város Fúvószenekara színesítette, akik indulókat játszottak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-09 12:36:53

Védőfelszerelések a kórháznak és a mentőknek


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 11:47:52

A reneszánsz zseni és kora - Dürer-kiállítás nyílik az Esterházy-kastélyban


ajánlott cikk főképe

2020-01-23 22:15:21

Folytatódott a Zsidó Szabadegyetem előadása


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 15:29:35

Egyházi Andrea: A tanulás-tanítás új útja ez mindannyiunk számára