Rendeletekről, támogatásokról, munkatervekről, ingatlanokról döntött a testület


2019-03-21 09:14:45  | cikk: HuHa  | 


Rendeletekről, támogatásokról, munkatervekről, ingatlanokról döntött a testület főképe
Szerdán tartotta munkaértekezletét a képviselő-testület a városháza üléstermében, a tanácskozás elején Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a város új jegyzőjét, dr. Nagy Krisztinát, aki Kanozsainé dr. Pék Mária címzetes főjegyzőt váltotta a polgármesteri hivatal élén. A jegyzői állásra három pályázat érkezett az polgármesteri pályázati kiírására, Áldozó Tamás ezek közül dr. Nagy Krisztináét támogatta és nevezte ki február 15-ei hatállyal a város jegyzőjévé.
Dr. Nagy Krisztina a város új jegyzője (képünkön balra)

A városatyák az ülésen elsőként a Pápa városában biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló rendeletet módosították. A módosítás a térítési díjakat érintette, 3-4 százalékos díjemelésről döntött az önkormányzat az alapszolgáltatások esetében, a változás május 1-jén lép életbe. A módosítást egyhangú szavazással támogatta a testület.
-A város a helyi adóforintokból a szociális ellátórendszerre évi 400 millió forintot költ, ebből 310 milliót azokra a természetbeni ellátásokra, amelyeket az Egyesített Szociális Intézményen keresztül nyújt. A mostani díjemelés ezt a 310 millió forintos költséget csökkenti minimálisan. Azonban így is elmondható, hogy az egyes szolgáltatásokat igénybe vevők az általuk fizetett térítési díjak mellé nagyon jelentős önkormányzati támogatást is kapnak - közölte Áldozó Tamás polgármester az ülés utáni sajtótájékoztatón, hozzátéve, az öngondoskodás mértékéről és a díjak strukturálásáról a jövőben szeretne egyeztetést kezdeményezni. Az önkormányzat vagyonáról szóló rendeletet is módosították a képviselők, ennél a napirendnél a vagyonhasznosítással kapcsolatos eljárási rendet pontosították.
A városi adóforintokból jelentős összeget fordítanak a szociális ellátórendszer működtetésére - jelentette ki a polgármester

Több szervezet támogatásáról is döntött a testület a munkaértekezleten, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Kirendeltségének feladatellátásához 100 ezer forint szimbolikus értékű támogatással járul hozzá a város. A Rákóczi Szövetségen keresztül a losonci Kármán József Általános Iskolába szeptemberben beiratkozó elsősök családjait összesen 250 ezer forinttal támogatja a város. A szövetség a határon túli magyar szórvány településeken végzi támogatói tevékenységét, a magyar iskolába íratott gyermekek családjainak nyújt ezzel segítséget. Az előterjesztésben szerepelt, 2018 őszén 511 intézményben 7025 magyar iskolakezdő gyermek részére tudták átadni a magyar összefogást jelképező beiratkozási ösztöndíjat. A programhoz múlt évben is 250 ezer forinttal járult hozzá Pápa városa, ezt 25 losonci kisdiák támogatására fordították. Áldozó Tamás arról is tájékoztatást adott, Losoncon 6-8 százalék a magyarság részaránya. A napirend tárgyalásán Grőber Attila MSZP-s képviselő azt a kérdést tette fel, lehet-e a támogatott települések körét bővíteni, válaszában a polgármester elmondta, a szövetség a szórvány magyar településeken végzi tevékenységét, de kárpátaljai testvérvárosunk, Visk támogathatóságát felveti a vezetőségnek.
Grőber Attila a Rákóczi Szövetség által támogatott települések körének bővítésének lehetőségéről érdeklődött

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége támogatásáról is döntöttek a városatyák. A Mazsihisz a közelmúltban elvégeztette a tapolcafői zsidó temető rendezését, ennek keretében a sírköveket felújították, rendezetté tették az elhanyagolt területet, megépítették a temető kerítését és hamarosan elkészül a kapu is. Az önkormányzat vállalta, hogy a költségek felét biztosítja a temetőrendezéshez, így 1 610 000 forint támogatást nyújt a beruházásban partner Mazsihisznek.

Döntöttek arról is, hogy a Perutz Sport Kft-nek további 3 millió forint támogatást nyújtanak az 2018-2019-es férfi felnőtt futball bajnokság tavaszi fordulójában való részvételhez. A testület korábban már döntött egy 15 millió forintos támogatásról, a mostani összeg ezt egészíti ki. A támogatásokról szóló indítványokat a jelenlévő képviselők egyhangúan támogatták.

A munkaértekezleten jóváhagyták az óvodai beíratások időpontját és helyszínét, eszerint május 6-9. között 7-től 18 óráig tart a beiratkozás a Pápai Városi Óvodák székhelyintézményében, a Huszár Lakótelepi Tagóvodában. Határozatban hagyta jóvá a testület a Városgondnokság új székhelyét a Szent István út 12-ben, valamint a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pápai Tagintézményének Mézeskalács utcai új székhelyét, tudomásul vették a Pápai Tankerületi Központ intézményátszervezéssel kapcsolatos tájékoztatását és elfogadták a JMSZK, a Gróf Esterházy Károly Múzeum munkatervét és a Települési Értéktár Bizottság 2018-as tevékenységéről szóló beszámolót.
Sok munkája van még a Települési Értéktár Bizottságnak, várják a javaslatokat a pápai értékekre (jobbra dr. Hermann István, a bizottság elnöke)

Az ülésen döntöttek az Árpád és a Döbrentei utcák járdafelújításáról, előbbi 8,3 millió, utóbbi 6,2 millió forintos költségvetésből épül újjá. Ingatlanértékesítések is szerepeltek az előterjesztések között: az önkormányzat egy Honvéd utcai beépítetlen ingatlant, valamint az Ipari Park területén 30 hektárnyi területet hirdet meg eladásra.
-Ez azt jelenti, hogy az Ipari Parkban összesen 54 hektár terület értékesítését célozta meg a város, azzal az alapos reménnyel, hogy május végéig értékesíteni tudjuk a területeket - közölte Áldozó Tamás polgármester.
A testület döntött a holokauszt pápai áldozatainak emlékéve nevéről és programjáról is

A képviselő-testület a holokauszt pápai áldozatainak emlékévével kapcsolatban is hozott döntést. A városatyák elfogadták az előterjesztésben szereplő éves rendezvénytervet azzal, hogy az év folyamán más programok is bekerülhetnek az emlékév rendezvényei közé. Az emlékév nevére vonatkozó két változat került a képviselők elé, akik a MEGTÖRTÉNT elnevezést választották és jóváhagyták az emlékév logóját is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-31 22:17:47

Gyermekkorunk emléktöredékei


ajánlott cikk főképe

2019-06-26 22:21:33

Százhetven éve volt az ihászi csata


ajánlott cikk főképe

2019-09-06 22:10:30

A költségvetési előirányzat felhasználásáról döntött a borsosgyőri és kéttornyúlaki testület


ajánlott cikk főképe

2019-10-11 18:51:09

Sokszínűségből építik fel a várost - Grőber Attila sajtótájékoztatója


PÁPA időjárás