Idén is megszervezi a német szépkiejtési versenyt a PNNÖ


2019-03-21 21:18:35  | cikk: Babos Petra  | 


Idén is megszervezi a német szépkiejtési versenyt a PNNÖ főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A tagok az első napirendi pontban beszéltek a hagyományos német szépkiejtési versenyről, melyet idén április 17-én rendeznek. A versenynek a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskola ad otthont. A megmérettetésre várják az általános-és középiskolások jelentkezését, öt kategóriában. Reményeik szerint, ebben az évben is sokan lesznek, akik a dialektus kategóriában indulnak. A diákoknak egy szabadon választott és egy ismeretlen szöveget kell majd felolvasniuk legjobb tudásuk szerint.
A testület tagjai határoztak arról, hogy ebben az évben is támogatják a nemzetiségi oktatást és nevelést az iskolában, illetve az óvodában. Az előbbit 100.000 Ft-tal, az utóbbit 30.000 Ft-tal segítik.
Az ülésen módosították a PNNÖ 2019. évi költségvetését is, melyre azért volt szükség, mert megérkeztek a pályázati összegek és a működési célú támogatás. Ebben az évben a szépkiejtési versenyre 200.000 Ft-ot, míg a téli egyházi ünnepekre szintén 200. 000 Ft támogatást kaptak.
Vegyes ügyek keretében szó esett arról, hogy a Városlődi Német Nemzetiségi Versenyen Pilter Örs munkácsys diák tovább jutott nyelvjárás kategóriába a területi vetélkedőre, majd ott is sikeresen szerepelt, így az országos versenyen is képviseli városunkat a közeljövőben. Pillerné Fódi Ilona elnök ezúton is gratulált a fiúnak, s további sok sikert kívánt neki.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-08 13:51:14

Tudásalapozó Tanoda indul Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 15:54:50

Inkább támogassuk a védekezésben dolgozókat - sajtótájékoztatót tartott a városvezető


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 15:27:20

Virágos közterületek, kijavított úthibák


ajánlott cikk főképe

2020-02-23 23:38:13

Kész kabaré volt