Footgolf szakosztály indulhat Pápán


2019-03-26 09:25:05  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Footgolf szakosztály indulhat Pápán főképe
Talán eddig kevesen hallottak a footgolf nevű, holland eredetű játékról, mely magában hordozza a labdarúgás minden szépségét, eleganciáját, elegyítve a golf szabályaival, miközben egyéni teljesítményre sarkallja összes résztvevőjét. A footgolf sport a két világszerte népszerű sportágból alakult ki 2009-ben, még ugyanebben az évben - több külföldi kluboz hasonlóan - Magyarországon is megalakult az Első Magyar Footgolf Sportegyesület, egy évvel később pedig meghirdették az első amatőr versenyt. Minden, amit egy sporttól elvárhatunk, az maradéktanul érvényesül a footgolfban: vidám kikapcsolódás, egyéni és baráti vagy családi időtöltés, a jó levegőn való, mindenünket megmozgató sport! Aki egyszer kipróbálta, hamar rabul ejti - írja a magyarfootgolf.hu.

A szabályok egyszerűek: fő célja, hogy egy futball-labdát a lehető legkevesebb számú rúgással eljuttassunk az elrúgó helynek kijelölt lapos területről a pálya végén található lyukba. A sportág népszerűsítése érdekében a Magyar Footgolf Szövetség az ország több pontján is szeretne szakosztályokat létrehozni, így Pápán is. A részletekről Nedvesi Richárdnál, a Bakony Footgolf pápai referensénél érdeklődtünk.

- Tavaly Fodor László, egykori középiskolai tanárom keresett meg azzal, hogy lesz Zirc-Szarvaskúton egy nyílt nap, ahol szeretné, ha kipróbálnám ezt a sportágat. Fiammal eleget tettünk a meghívásnak, azonnal megtetszett, és azóta is kapcsolatban maradtam a tanár úrral, igyekszem neki mindenben segíteni.

Április 13-án Zirc-Szarvaskúton amatőr bajnokságot rendeznek.

- Három kategóriában (junior, felnőtt és senior) várják a szervezők a nevezéseket - tájékoztatott a pápai referens. - Egyéniben és négyfős csapatban is lehet indulni a 18 lyukas pályán, várunk mindenkit szeretettel.

Nedvesi Richárd hozzátette, az országban található 11 egyesület közül 10 Budapest környéki, ezért megfelelő érdeklődés esetén egyesület létrehozását is tervezik Pápán, hiszen a környéken Szarvaskúton és Balatongyörökön is található játéktér. A sportágról és a közelgő versenyről érdeklődni a bakonyfootgolf@gmail.com e-mail címen és a 06-30/969-6004-es telefonszámon lehet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-09 15:33:23

Maradnak a korlátozások a PELC-nél


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 16:50:47

Visszavonult a korábbi pápai közönségkedvenc


ajánlott cikk főképe

2020-04-25 13:19:27

NB III: Esély a folytatásra?


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 20:29:20

Elismerték a munkájukat