28 csemetét ültetnek a kivágott fák helyett Borsosgyőrön


2019-03-26 17:55:30  | cikk: HuHa  | 


28 csemetét ültetnek a kivágott fák helyett Borsosgyőrön főképe
Szinte teljesen megújult Borsosgyőr főutcája az elmúlt egy évben. Tavaly ilyenkor a páratlan oldalon kivágták a túlnőtt, balesetveszélyes fákat és 49 csemetét ültettek helyükre, nyáron a Magyar Közút beruházásában megújult az útburkolat, télen városi beruházás keretében a páros oldalon közel 300 méter hosszan felújították a járdát a Dákai úttól kifelé, nem sokkal ezelőtt elkészült a gyalogos-átkelőhely a TOP-os közlekedésfejlesztési projekt keretében, most pedig a Városgondnokság a páros oldalon folytatja a növényzet megújítását.
Ma az utolsó fát is kivágták, képünk jobboldalán Máté István részönkormányzati elnök és Bakó István, a Városgondnokság igazgatója

Máté István, Borsosgyőr részönkormányzatának elnöke elmondta, a túlnőtt nyárfák kivágása régi lakossági igény volt, hiszen a légvezetékek miatt csúnyára csonkolt, elöregedett, túlnőtt nyárfák már balesetveszélyessé is váltak.
-Tavaly az idő rövidsége miatt nem tudtuk a páros oldalon is elvégezni a munkát, így most folytatjuk. 13 nagyobb és két kisebb fát távolítunk el erről az oldalról, ezt követi a tuskók kifúrása és a sövény kivágása, hiszen ezek fölött is eljárt az idő. Ez a hársfasor 60 évvel ezelőtt lett ültetve a sövénnyel együtt. Ezzel a munkával egységes arculatot kap a főutca - fogalmazott, hozzátéve, szemmel láthatóan kitágult a tér az utcában.
A kivágott fákból tűzifa lesz a borsosgyőrieknek és a kéttornyúlakiaknak, a nagy rönköket a telephelyre szállítják

A munkálatokat a Városgondnokság végzi, a tűzoltóságtól kaptak segítséget hozzá, a favágás március elején indult. Bakó Istvántól megtudtuk, a nemzeti ünnepig a fák felét kivágták, az ágakat eltakarították, hogy rendezett legyen a település, majd március 18. után folytatták a vágásokat és ma az utolsó nyárfát is kidöntötték.
-A kivágott fákat a borsosgyőri és kéttornyúlaki lakosok kapják meg tűzifának, az ágakat bedaráljuk és erőműbe kerülnek, a nagy rönköket pedig a telephelyünkre szállítjuk - közölte a Városgondnokság igazgatója. A munka folytatásában kivágják a sövényt, eltávolítják a gyökereket, majd a tuskófúrások következnek.
Kinyílt a tér a falu főutcáján

-Ezzel párhuzamosan a járda és a házak közötti területen, a járdához közelebb egy vonalban kialakítjuk a csemeték helyét és április második hetében ültetjük be az új fákat.
Erre az oldalra is fehér virágú díszmeggyet telepítenek, méghozzá 28 darabot. Ezek a fák tízéves korukra 4 méter átmérőjű, gömb alakú lombkoronát növesztenek.

Mint megtudtuk, az év végi járdafelújítás helyén is lesz még munka, ott a járda és az úttest közötti területet rendezik, új átereszeket építenek be és rendezik a csapadékvíz-elvezető árkot. Ezzel válik majd teljessé a borsosgyőri főutca rendezése.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-15 20:26:57

Energetikai felújítás a Vörösmarty Úti Otthonházban


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 12:36:53

Védőfelszerelések a kórháznak és a mentőknek


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 14:05:33

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes volt a meglepetés koncert fellépője


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 12:30:58

Aki teheti ne vigye óvodába, bölcsődébe gyermekét - Unger Tamás alpolgármester sajtótájékoztatója