Tájékoztató a felsővárosi fejlesztésekről


2019-03-30 08:10:29  | cikk: HuHa  | 


Tájékoztató a felsővárosi fejlesztésekről főképe
Dr. Hermann István önkormányzati képviselő kezdeményezésére lakossági fórumot tartott az önkormányzat a Felsővárost érintő fejlesztések terveinek ismertetésére. A képviselő úgy fogalmazott, nagyon régen volt olyan beruházás a Felsővárosban, mely indokolta volna egy ilyen fórum összehívását, azonban a mostani járdafelújítások és európai uniós fejlesztések mindenképpen érdemesek arra, hogy beszéljenek róla és meghallgassák a lakosok véleményét.
Áldozó Tamás. Rádi Róbert, dr. Hermann István és Molnár István tájékoztatta az érdeklődőket

A Városházán tartott összejövetelen Áldozó Tamás polgármester és a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte az érdeklődőket. A városvezető elmondta, nemcsak a Felsővárosban, a település többi részén is jelentős fejlesztések valósulnak meg a következő években.
-A Felsővárost nemcsak a Területi Operatív Programban elnyert projektjeink érintik, hanem a város költségvetésében meghatározott fejlesztéseink is, így a Felsőváros egy része kezd lassan munkaterületté válni.
A projektek megvalósítása kapcsán nemcsak azok eredményeiről szólt, de a kivitelezés nehézségeiről is, így például arról, hogy az eu-s fejlesztések esetén nagyon hosszú eljárási időkkel kell számolni, és arról is, hogy a tervezői költségbecslésekhez képest rendkívül magas árajánlatok érkeznek be a kivitelezésekre.
Három utca járdája újul meg a Felsővárosban

A saját forrású járdafelújításokról Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást. Mint mondta, az idei évi járdafelújítási program keretében a Felsővárosban három utca gyalogosfelülete újul meg, mindhárom az utca egyik oldalát érinti. A Táncsics utcában már megkezdődött a munka, a Döbrentei Gábor utcában pénteken kezdték meg a bontást az építők és a jövő héten az Árpád utcai járdafelújítás is megkezdődik. Az ügyvezető hangsúlyozta, a járdaépítéseket hálózatosan tervezik, úgy, hogy nagyobb területeket fogjon át a felújítás.
Két TOP-os projekt is érinti a Felsővárost

Az európai uniós projektek közül kettő is érinti a Felsővárost - hangzott el Molnár István városfejlesztési osztályvezető előadásában. Mindkét projektre a második körös TOP pályázatokon nyert forrást a város. A Szabó Dezső utca felújításához már elkészültek a kiviteli tervek, elindult az engedélyezési folyamat, legkorábban erős fél év múlva kezdődhet az építkezés. A beruházás az Acsády úttól a 83-as főútra való kivezetésig tartalmazza az utca felújítását: új nyomvonalon, új szerkezettel épül meg a nagyon rossz állapotú Szabó Dezső utca. A 83-as úthoz való csatlakozás egy új csomópont kialakítását teszi szükségessé, osztályozósávokkal.

A másik projekt keretében a Szabó Dezső-Táncsics-Acsády utca kereszteződésében alakítanak ki egy körforgalmat, illetve ehhez kapcsolódóan a Vak Bottyán utcát új nyomvonalon csatlakoztatják a csomóponthoz. Ennél a fejlesztésnél még csak a tanulmánytervek állnak rendelkezésre, a tervezők több változatot is készítettek, a költségbecslések és műszaki tartalmak alapján kell majd a megvalósítandó verzióról döntenie a képviselő-testületnek.
Több kérdés is elhangzott a jelenlévők részéről

Az előadások után a jelenlévők tették fel kérdéseiket és fogalmazták meg véleményüket. Az érdeklődők nemcsak a bemutatott tervekről, hanem a Felsőváros más ügyeiről is beszélgettek a polgármesterrel és a képviselővel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-12 23:49:46

Fideszes jelöltek a Pápai Polgári Körben


ajánlott cikk főképe

2019-11-27 14:18:18

Készül a koripálya a kastélyudvarban - Hamarosan nyitás


ajánlott cikk főképe

2019-09-01 17:53:33

Világos jövőkép, fenntartható fejlődés - Az Esterházy2035-ről beszélgettünk Áldozó Tamás polgármesterrel


ajánlott cikk főképe

2020-01-09 21:40:26

Bem József megyei matematika verseny a Weöresben


PÁPA időjárás