A Kékfestő Múzeumban éjszakáztak


2019-03-30 19:43:33  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


A Kékfestő Múzeumban éjszakáztak főképe
Éjszakázz a múzeumban! címmel hívtak éjszakai kalandozásra minden vállalkozó kedvű gyermeket a Kékfestő Múzeum munkatársai. Az izgalmas péntek esti kalandra végül nyolc bátor fiatal - két lány és hat fiú - jelentkezett, a legifjabb múzeumi éjszakázó második, a legidősebb ötödik osztályos volt.
Vonnák Andrea múzeumpedagógus hírportálunk kérdésére elmondta, Londonban, a Természettudományi Múzeumban már többször rendeztek hasonló programot, s nagy sikere van a gyermekek körében. Az ötlet születése nem újkeletű, már hat-hét éve tervben volt, hogy a pápai múzeum is életre kel egy-egy éjszakára, azonban csak most tudták megteremteni ehhez a megfelelő feltételeket - a múzeum új múzeumpedagógiai foglalkoztatójában kényelmesen eltölthették az éjszakát a gyerekek.
Ottjártunkkor a vidám kis csapat már javában tevékenykedett. Az újrahasznosítás jegyében használt pólókból készítettek maguknak a párnákat a gyerekek, akik ezt követően Bencze Adriennel jógázhattak. A kellemes mozgás után a program résztvevői közösen készítették el a vacsorát, majd a finom falatokból erőt merítve, a sötétben indultak útnak a múzeum kertjébe, ahol játékos feladatok és komoly bátorságpróba várta a denevérek és a baglyok csapatát. Az izgalmas program után a két csapat újra egyesült és együtt néztek meg egy filmet, majd az éjféli lámpaoltás után mindenki mély álomba merült. A bátor felfedezőket az ébresztő után finom reggeli várta, majd mindenki élményeket mesélve tért haza családjához.
A Kékfestő Múzeumban azt tervezik, hogy rendszeresen szerveznek hasonló éjszakai kalandokat, a következő rendezvényt május közepén tartják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-31 15:06:28

Megkezdődött hazánkban az influenzajárvány


ajánlott cikk főképe

2020-01-15 10:27:29

Babapszichológia - lélek, fejlődés, viselkedés 2 éves korig


ajánlott cikk főképe

2020-02-26 20:30:06

A jazz mindenek előtt


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 19:08:50

A Pápai Hús sonkával mond köszönetet az ESZI dolgozóinak