Sajtótájékoztató a Tudás-Szín-Tér projekt eddig megvalósult programjairól


2010-05-31 21:20:28  | cikk: Tóth Tamara  | 


Sajtótájékoztatót tartott ma délelőtt a Jókai Mór Művelődési Központ vezetője, Veszpréminé Turtsányi Valéria és Tompa Péterné Tóth Katalin, a Tudás-Szín-Tér Közművelődés a közoktatásért projektmenedzsere az eddig megvalósult programokról. A projekt a pápai kistérségben valósult meg, 2009. szeptember elsején indult, a várható befejezése 2011. május 31. A pályázatra elnyert összeg 100 millió forint. Veszpréminé Turtányi Valéria beszédében kiemelte és megköszönte, hogy a projekt során a média megfelelő súllyal és hangsúllyal kezelte a 6 nevelési területen megvalósuló mintegy 23 féle programot. A pályázattal elnyert 100 millió forint 10 százalékát technikai és tárgyi eszközök beszerzésére fordította az intézmény. Az igazgatónő kiemelte, tananyag-fejlesztésre is sor került és a kitűzött célok, mint a minőségi oktatás és hozzáférés széleskörű biztosítása, az esélyegyenlőtlenségek csökkentése és a szocio-kulturális szolgáltatások fejlesztése elsősorban hátrányos helyzetűeknek, mind megvalósultak. Tompa Péterné Tóth Katalin ismertette, hogy az eltelt kilenc hónapban a projektből eddig mit sikerült megvalósítani. Öt komponensben valósultak meg a programok, melyből egy a kulturális szakemberek át-és továbbképzését célzó program, 10 fő alapfokú nyelvtanfolyamot végzett el, 2 fő pedig minőségirányítási képzésen vett részt. Az oktatást kiegészítő iskolarendszeren kívüli oktatás támogatásán belül egy kistérségi adatbázist hoztak létre, a térségben elérhető képzési szolgáltatásokról. Ezen belül 23 féle programot valósítottak meg eddig 1879 tanítási órában, 10 179 fő óvodás, általános iskolás, középiskolás valamint pedagógus vett részt ezeken a programokon. Ezen kívül a hagyományápolást megcélzó programok mellett egészségvédő és egészséges életmódot reklámozó, valamint környezetvédő programokat kínált az intézmény. Az utolsó három komponens a hátrányos helyzetű felnőtteknek szóló programokat kínált, mint a számítógépes tanfolyam, a nyelvi kompetencia fejlesztése és a megtartó képességet segítő közösségi programok. A projekt befejezéséig két tehetséggondozó illetve kézműves-tárgyalkotó tábort fognak szervezni a cigánygyerekeknek. A kistérségben 21 települést 7 féle programmal céloztak meg a szervezők. Tompa Péterné Tóth Katalin kiemelte, fontosnak tartják a horizontális szempontok érvényesítését, így az esélyegyenlőséget és a környezeti fenntarthatóságot. Jelenleg a projekt előrehaladási jelentésén, újabb kifizetési kérelmen, a nyáron és 2010 őszén induló programok előkészítésén dolgoznak. Ezen kívül szerkesztenek egy igényfelmérő kiadványt és nyárra várható a helyszíni szemle lebonyolítása is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-22 22:46:04

A. Tóth Sándor emlékére


ajánlott cikk főképe

2020-01-23 06:29:18

Magyar modern vizuális kultúra európai kontextusban - Hencze Tamás kiállítása


ajánlott cikk főképe

2019-11-15 11:17:41

Kozák János lett a PVCNÖ új elnöke


ajánlott cikk főképe

2020-02-07 12:18:25

Yanfeng Kft., Hirtenberger Bt., Pápai Hús Kft. - a város legnagyobb adófizetői