Szövegszerkesztési verseny a Közgázban


2019-04-04 19:32:37  | cikk: Babos Petra  | 


Szövegszerkesztési verseny a Közgázban főképe
A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma regionális szövegszerkesztési versenyt hirdetett a hasonló profilú iskolák számára. A versenyt az ügyvitel-informatika munkaközösség szervezte hiánypótló szándékkal.
Rasek Anita intézményvezető-helyettes elmondta, bázisintézményként második alkalommal szervezték meg a korrektúra versenyt, melyen 26 diák versenyzett, a győri, a veszprémi, a székesfehérvári és a pápai iskolából. A jelentkezőknek egy szöveget kellett megformázniuk úgy, hogy 10 perc alatt minél több korrektúrát hajtsanak végre. A korrektúra nem része a tananyagnak, ezt ők pluszban tanulták. Ez a logikájukat és a gyorsaságukat fejleszti. A megmérettetést a jövőben is szeretnék megszervezni.
Nagy Bianka és Borsos Samy pápai diákok hónapok óta készültek a versenyre, minden órán gyakoroltak. Mint mondták, meg kellett tanulni a korrektúra jeleket, s ez alapján a feladatokat minél gyorsabban végrehajtani. A fiatalok, mint mondták, remélik, a mostani versenyen is jól fog nekik menni a korrektúrázás.
A javítási idő alatt a diákok az Z generációról hallgathattak előadást Szücs Sándor szervezetfejlesztő és játéktervező tolmácsolásában.
A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

Képek:

9-10. évfolyam:

1. Alföldi Bálint (Győr)
2. Komlósi Ramóna ( Pápa)
3. Nagy Bianka (Pápa)

11-14. évfolyam:

1. Farkas Péter ( Győr)
2. Rigó Liza ( Veszprém)
3. Torma Klaudia ( Veszprém)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-14 03:35:15

Grőber Attila: Ez a közösség valóban közösség volt


ajánlott cikk főképe

2019-11-30 12:13:09

Adománygyűjtés egy beteg kisfiú számára


ajánlott cikk főképe

2020-01-19 10:31:31

Népszerű volt a Jégpályák éjszakája Pápán


ajánlott cikk főképe

2019-12-15 21:23:30

A Barátság Klub karácsonya


PÁPA időjárás