Megújul a ferences templom tetőszerkezete


2019-04-05 16:05:28  | cikk: Babos Petra  | 


Megújul a ferences templom tetőszerkezete főképe
Közel egy évvel ezelőtt dr. Mail József apát-plébános megrendelte a ferences templom tetőszerkezetének felújítási terveit. Több hónapig tartott a felújítás engedélyeztetése, utána történt a kivitelező kiválasztása, melyet a  VEMÉV-SZER Kft. nyert el.
-A hét elején kezdték el a templom beállványozását. Jelen felújításban csak a tetőről van szó, a toronyig, ennek során a szerkezetet megújítják, vagyis az elkorhadt gerendákat kicserélik, a teljes lécezés megújul és új cserép lesz.  A munkálatok során lecserélik a toronysisak cserepeit, s le kell festeni a tornyot. A kolostorrészt most nem érinti a munka, mert az 60 millió Ft-ban kerülne pluszban. A tetőfelújítás 120 millió Ft, melyből 100 millió Ft már rendelkezésünkre áll. Két pályázatot nyújtottunk be az államnak, az egyik 15 milliós, a másik 7 millió forintos pályázat volt, nagy örömünkre mindegyik nyertes lett. Ezen kívül egy idősebb hölgy adományozott 7,5 millió Ft-ot, valamint az egyházközösség pénztárába összegyűlt összegből is tudunk hozzátenni. A fennmaradó összeget a Veszprémi Főegyházmegye biztosítja, illetve a hívek adományai - mondta az apát-plébános, aki hozzátette, a felújítás során védőtetőt kell készíteni, azért mert a templomban freskók vannak, s ha lebontják a tetőt, ne ázzon be. Dr. Mail Józseftől megtudtuk, a bencés templomon és a nagytemplomon a tetőt megújították már. Mindkét templom belső renoválást szeretnék megvalósítani.
A szentmisék zavartalanul, kedden 7:30-tól és vasárnap reggel 7 órától zajlanak. A munkálatok várhatóan szeptemberben fejeződnek be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-13 12:41:03

Jótékonysági koncert az evangélikus templomért


ajánlott cikk főképe

2020-01-06 14:57:14

Megváltozott a parkolás rendje a piac környékén


ajánlott cikk főképe

2019-11-06 15:33:54

Libaételek, újborok, szórakoztató programok - Hétvégén Szent Márton-napi Újbor Ünnepe


ajánlott cikk főképe

2019-12-20 23:53:15

A közösség karácsonyfája a Vajda lakótelepen