Robotok a 21. században


2019-04-08 21:56:35  | cikk: ha  | 


Robotok a 21. században főképe

A Tarczy Lajos Általános Iskola hagyományos, népszerű megmérettetése a számítógépes rajzverseny. Az idei téma nagyon aktuális volt, hisz a feladatban ezúttal a 21. századi robotokról kellett digitális rajzot készíteni. Sashalmi Tamásné elmondta, hogy a robotok már nem a jövőt jelentik, hanem itt vannak a jelenben, s a programozás nemcsak a gondolkodást, de a kreatvitást is fejleszti. A versenyen a résztvevőknek az ismereteik mellett ezt a kreativitást is bizonyítaniuk kellett.

A verseny az iskola digitális témahetének első programja volt

A három korcsoportban megszervezett versenyre 41 diák jelentkezett a városból és a járásból, az Erkelből, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából, a Tarczyból, valamint a csóti, lovászpatonai, kislődi és városlődi általános iskolákból jöttek versenyzők. S ahogy az már hagyomány, a hetényi és a constanzai testvériskolából is érkeztek alkotások, összesen 12.

45 percig dolgozhattak a gyerekek

A három tagú zsűriben Kohut Helén rajztanár elsősorban az ötletességet és az esztétikumot értékelte, míg Englertné Nyerges Rita és Turi Ilona a technikai eszközök pontos és minél gazdagabb használatát vette figyelembe. A rajz készítése során a diákoknak alkalmazniuk kellett néhány szerkesztési műveletet, például másolást vagy tükrözést, el kellett helyezniük egy feliratot is, és a rajzprogram eszközeit is használniuk kellett.

Képek:

Helyezések:

3-4. évfolyam
1. Nagy-Luttenberger Balázs  3. Tarczy Lajos Általános Iskola, Pápa - Gicziné Horváth Katalin
2. Ruzsás Máté 4. Tarczy Lajos Általános Iskola, Pápa - Szalainé Kálovics Erzsébet
3. Farkas Petra Csenge 4. Csóthi Géza Általános Iskola, Csót  - Orbánné Kiss Katalin
 
5-6. évfolyam
1. Rábaközi Bence 6. Csóthi Géza Általános Iskola, Csót  - Orbánné Kiss Katalin
2. megosztva Sós Veronika 6. Tarczy Lajos Általános Iskola, Pápa - Szakácsné Kokas Judit és Téglás Gergely 6. Hetény (Szlovákia) - Rancsó Andrea
3. Paksi Nóra 6. Szent István Római Katolikus Általános Iskola, Pápa - Englertné Nyerges Rita
 
7-8. évfolyam
1. Szecsődi Vajk 7. Tarczy Lajos Általános Iskola, Pápa - Németh József
2. Csatári Zsófia 7. Csóthi Géza Általános Iskola, Csót - Orbánné Kiss Katalin
3. megosztva Krenács Tímea  7. Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola - Nagy István és Balan Cosmin 8. Scoala Gimnaziala Emil Garleanu, Baraganu (Románia)  - Paraschivescu Vrejoiu Eliza
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-18 07:30:47

Karácsonyi ajándék az ingatlan-és hitelközvetítő iroda pápai munkatársaitól


ajánlott cikk főképe

2019-10-23 19:53:32

Magyarnak lenni, magyarnak maradni


ajánlott cikk főképe

2020-02-08 20:20:11

Dr. Áldozó Tamás: Városunk az ország szerencsésebb sorsú, tehetősebb részéhez tartozik, a helyi gazdaságban van dinamizmus


ajánlott cikk főképe

2019-10-28 08:29:24

Megáldották a Szent József-kápolna toronysisakját