Egykori repülőszázadok jelvényei a MiG-21-es emlékművön


2019-04-11 23:16:19  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Egykori repülőszázadok jelvényei a MiG-21-es emlékművön főképe
Elhelyezték, majd ünnepélyes keretek között felavatták a hajdani Sámán és a Griff repülőszázad jelvényét a MiG-21-es emlékmű talapzatán.

Az egykori, valamint jelenlegi pápai katonák és hozzátartozóik részvételével lebonyolított eseményen Simon Róbert, az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, az emlékmű átadását követően többen is jelezték neki, hogy arról két szimbólum hiányzik. Az elnökség úgy döntött, kezdeményezik a MiG-23-asokkal repült Sámán, illetve a MiG-21-esekkel szolgált Griff század címerének elhelyezését a talapzaton. Az ötletet Áldozó Tamás polgármester és Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka is támogatta, így a kezdeményezés - többek között a kivitelező cég segítségével - gyorsan megvalósult.

Mint ismert, a Pápán is szolgált, 4605-ös oldalszámú vadászrepülőgépet állították ki a körforgalomban. - 4605. Ez másnak csupán egy szám, de nekünk egy gyönyörű emlék. Emléke a pápai vadászrepülés 39 évének - fogalmazott Simon Róbert. Az egyesületi elnök rövid beszéde után leleplezték a két századjelvényt, majd az ünnepség zárásaként megkoszorúzták az emlékművet.

Képek:


Címkék: emlékmű
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet