Német hagyományápolás a Munkácsyban


2019-04-12 15:16:07  | cikk: Babos Petra  | 


Német hagyományápolás a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kilencedik éve szervezi meg a Zweiglein, magyarul Ágacska elnevezésű projekthetet.
A változatos programsorozat főszervezője Szücs Judit munkaközösség-vezető volt, aki elmondta, a projekthét célja, a hagyományápolás, s az, hogy a diákok megismerkedjenek a sváb hagyományokkal, szokásokkal.
-Az első napon két tanítványunk, Farkas Ábel és Farkas Levente nagyanyja, a bakonypölöskei származású Féger Mária beszélt életéről, családjáról egy rendhagyó németóra keretében. Kedden a diákok megismerkedhettek a kékfestéssel, kendőt mintáztak Gerencsér Zsolt és Szabó Ildikó kékfestőmesterek segítségével.
Szerdán aztán ellátogattunk Bakonypölöskére, Féger Mária szülőfalujába, ahol megtekintettük a tájmúzeumot is - tudtuk meg a tanárnőtől, aki hozzátette, csütörtökön a hagyományokhoz hűen forgószínpadszerűen próbáltak minél többet megmutatni a német nemzetiségi tradíciókból, a Hagyományápolás másképp című játékos délutánon.
A jó hangulatú rendezvényen a tanulók kipróbálhatták a vajköpülést, kóstolhattak sváb ételeket, részt vehettek táncházban és viseleti bemutatón, valamint interaktív játékokkal is játszhattak. A projekthét kiállítással zárul kedden, ahol a diákok bemutatják mit tanultak a nemzetiségi héten, valamint a rajz-és fordítói pályázat győzteseit hirdetik ki.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-04 20:11:32

Nagyértékű informatikai eszközöket kapott a Pápai Tankerületi Központ


ajánlott cikk főképe

2019-12-08 23:46:27

335 ezer forint adomány a beteg gyermekek javára


ajánlott cikk főképe

2019-11-06 21:59:15

Nyílt nap a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-10-02 13:48:13

Értékes bébiétel adományt osztottak a Teuton Lovagrend adományából