Táncház a Petőfiben


2019-04-12 20:38:31  | cikk: ha  | 


Táncház a Petőfiben főképe
A Pápai Művelődéstörténeti Társaság tavaly indította útjára középiskolások számára szervezett táncházsorozatát. Az ötlet kedvező fogadtatásra lelt, Kondics Gergely, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tagozatvezetője vállalta az oktatást, s mindig nagy lendülettel, jókedvvel és jó humorral tanítja a lépeseket a fiataloknak. A Somló Banda - akiknek hamarosan megjelenik első CD-jük -húzza minden alkalommal a talpalávalót és természetesen soha nem hiányozhat Mátyus Aliz, az ötletgazda, a fáradhatatlan szervező, a Pápai Művelődéstörténeti Társaság alelnöke.

Az ötödik táncháznak a Petőfi Gimnázium aulája adott otthont. Mátyus Aliz erre az alkalomra kicsit másként készült, hisz ő is petőfis diák volt, s jó érzés volt látnia, hogy milyen sok tanuló részt vett a programon és az is, hogy a zsíros kenyerek készítése közben remekül elbeszélgetett a lányokkal. S valójában ez is célja volt ennek a kezdeményezésnek, hogy a fiatalok találkozzanak, ismerkedjenek, ledőljenek azok a falak, amik a különböző iskolák tanulói közt épültek.

A táncház csak élőzenével az igazi

Kondics Gergely ezúttal egy szatmári település, Győrtelek táncait tanította a diákoknak. Mint mindig, ezúttal is középpontban volt a fiúk és a lányok egykor oly természetes együttmozgása, mely mára már idegennek hat a fiatalok számára. Kondics Gergely elmondta, hogy a táncban kifejeződik két ember kapcsolata, látszik, ha bíznak egymásban, ha egymásra hangolódnak, épp ezért a táncházban voltak bizalmi feladatok is, például egymás megtartása.

A sorozat záróalkalma a Türr Gimnáziumban lesz májusban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-31 19:52:26

Cambridge-nyelvvizsga a Tarczy-iskolában


ajánlott cikk főképe

2019-06-14 09:32:59

Tanári hangverseny a Bartókban


ajánlott cikk főképe

2019-07-07 23:43:28

"Egy nép addig él, míg ismeri, vállalja és továbbadja sorsát" - Holokauszt emlékünnepség a Zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2019-09-15 23:55:47

Ablak a múltra, ablak a jövőre - Zsidó Kulturális Napok


PÁPA időjárás